Mnogi kuhari imaju vlastite načine pripreme pire krumpira - neki ga vole s teksturom u obliku grudica i kožice - dok drugi vole da bude svilenkasto gladak. Ako ste skloniji pripremi ovog drugog, imamo recept za vas. Poznati profesionalni kuhar Andy, poznat kao Andy Cooks, koji je prikupio preko 3,7 milijuna pratitelja na svom YouTube kanalu i preko 5 milijuna na svom TikTok računu, nedavno je podijelio tajnu pravljenja 'savršenog pire krumpira' na svom TikTok računu, prenosi Mirror.
Njegov je prvi savjet, začuđujuće, da ne gulite krumpire. 'Samo malo zarežite oko sredine, a zatim dodajte u hladnu vodu, ne vruću, i ne zaboravite ih začiniti', rekao je prije nego je dodao veliki prstohvat soli. Koliko dugo ćete ih trebati kuhati ovisit će o tome koliko su veliki, ali Andy kaže da ih ocijedite kada omekšaju, i što je najvažnije, ostavite ih na pari nekoliko minuta, što će ih nastaviti kuhati. Kad su kuhani, kožica bi se trebala laka skinuti.
@andy_cooks Silky smooth mash 🥔 every time. #cooking #food #dinner #potato #fyp #foodtiktok ♬ fukumean - Gunna
Zatim ste spremni na gnječenje - ali Andyjev genijalni savjet je da umjesto ručne drobilice upotrijebite prešu za krumpir. Objasnio je: 'Ovo će vaš pire učiniti dosljednijim'. Zatim je podijelio dodatni savjet koji će ga učiniti glatkim. Andy je rekao: 'Upotrijebite sito. Na taj način nema šanse da se pojave grudice. Da budem iskren, ne trudim se to previše raditi kod kuće'.
Na kraju je dodao dosta mlijeka i maslaca, ali ključ je dodati ih dok su vrući. Andy je dodao: 'Ako su hladni, samo zgusnu krumpir'. Na kraju je dodao još začina, a zatim je pokazao pire koji je izgledao nevjerojatno glatko i svilenkasto.
VEZANI ČLANCI:
Komentatori su bili oduševljeni njegovom tehnikom, a jedna je osoba rekla: 'Večeras ću napraviti ovo za svoju majku, super za nju da jede bez zubne proteze, hvala vam puno!'. Drugi je dodao: 'Bez sumnje znam da je ovo vrlo dobrog okusa, ali ja volim imati teksturu, ali 100% ovo izgleda dobro'. Treći je rekao: 'To je baš super. Ja bih dodao manje mlijeka jer volim da je moj pire gušći'.
Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!