Na žlicu

Ova je juha apsolutni hit – ukrasite je živopisnim, prekrasno aromatiziranim, hrskavim krutonima!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Ova je juha apsolutni hit – ukrasite je živopisnim, prekrasno aromatiziranim, hrskavim krutonima!
22.11.2022.
u 07:49
Juhu smo kuhali s Danielom Drčec i pritom koristili njezinu sol aromatiziranu korjenastim povrćem (četiri korijena i tri lista) koja predstavlja zdraviju inačicu komercijalnog začina za juhe i variva. Ova sol može poslužiti i kao brzi temeljac, samo treba paziti da jelo ne bude preslano.
Pogledaj originalni članak

U ovu krepku juhu od celera dodajte krutone koje ste prepržili u ulju aromatiziranom svježim peršinom. Poprimit će neodoljivu zelenu boju.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Juha od celera

Sastojci:

1 celer srednje veličine

1 tikvica srednje veličine

1 glavica luka

Adorable sol s korjenastim povrćem

ulje

kruh

svježi list peršina

Priprema:

Na željenoj masnoći popržite luk, dodajte celer na kockice i pustite da krčka 15 -20 minuta. Dodajte tikvice i sol te nakon 10 minuta usitnite štapnim mikserom. Dodajte po želji vode ovisno koju gustoću juhe želite. U međuvremenu možete napraviti prepržene kockice kruha s uljem aromatiziranim peršinom (u mužaru) , koji će kruščićima dati neodoljivu zelenu boju. Poslužite juhu s nekoliko kockica preprženog kruha.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Mali poduzetnici

Kad dobiješ ludu ideju osamostaliti se ne pitaj što država može učiniti za tebe – čuvaj se prepreka na svakom koraku!

Ni birokracija, ni tamo neka država i njezini silni uredi za poduzetnike, nitko ti neće pomoći, objašnjava poduzetnica Daniela Drčec koja je od svoje male manufakture "Adorable" uspjela napraviti prepoznatljiv brend. Aromatiziranu sol počela je proizvoditi da bi se njezina obitelj zdravije hranila, a onda su i drugi oko nje poželjeli isto. Sad ima pune ruke posla i velike planove koje redom ostvaruje malim koracima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.