poslužite ga

Ova je namirnica nepravedno rijetko na stolu, a ima supersvojstva

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ova je namirnica nepravedno rijetko na stolu, a ima supersvojstva
15.07.2014.
u 12:37
Ohladite u hladnjaku, a potom poslužite s integralnim kruhom i ražnjićima od svježeg povrća.
Pogledaj originalni članak

Patlidžan, nepravedno rijedak gost naših stolova, bogat je vitaminima grupe B, vitaminom C, kalcijem i kalijem.

Osim toga, sadrži terpene, sastojke koji sprečavaju pojavu tumora. Bogat je celulozom koja potiče rad organa za probavu, pektinom koji snižava kolesterol, kalijem koji normalizira krvni tlak i glikozidom, saponinom koji ima antialergijska, antioksidativna, antikancerogena i protuupalna svojstva.

Kušajte humus s patlidžanom

Sastojci:

  • 300 g patlidžana
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g kuhanog slanutka
  • ¼ šalice paste od sezama
  • 25 ml soka od limuna, 1 žlica vruće vode, 1 žličica kima, 1 žličica soli, 1 žličica chili umaka

Priprema: Patlidžan pecite u pećnici (na rešetki) sve dok mu korica ne postane tamnosmeđa. Zatim ga ohladite, ogulite i usitnite u multipraktiku.

U multipraktik dodajte slanutak, češnjak, pastu od sezama, sok od limuna, vodu, kim, sol i chili umak. Masu izmiksajte dok ne postane homogena i glatka. Ohladite je u hladnjaku, a potom poslužite s integralnim kruhom i ražnjićima od svježeg povrća.

>>Jeste li već u svoju prehranu uvrstili supernamirnicu br. 1 u svijetu?

>>7 razloga zašto biste krastavce trebali jesti svaki dan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.