tope se u ustima

Ovaj recept za američke palačinke uspijeva baš svaki put – evo u čemu je tajna!

Ovaj recept za američke palačinke uspijeva baš svaki put – evo u čemu je tajna!
07.01.2023.
u 07:00
Za američke palačinke svatko ima svoj recept, a koliko god se trudili nekad vam jednostavno ne ispadnu onako kako ste priželjkivali. Sada napokon možete odahnuti jer uz ove detaljne upute svaki ćete put dobiti izdašne i meke palačinke koje su toliko ukusne da im ni nadjev nije potreban.
Pogledaj originalni članak

Ne morate biti ekspert za palačinke da biste oduševili članove svoje obitelji ukusnim doručkom – dovoljno je da slijedite upute za pripremu koje smo posudili s bloga MyTastyPot. Dobar tek želimo!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Američke palačinke

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme odmaranja tijesta: 20 minuta

Za 12 palačinki promjera 10 cm

Sastojci:

2 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)

400 ml mlijeka

par kapi limuna

320 g brašna

1 prašak za pecivo (umiješajte ga u brašno)

1 žličica soli

4 žličice šećera

125 g maslaca (pola ide u tijesto, a na drugoj polovici pečemo palačinke)

Priprema:

Prvo pomiješajte mlijeko i par kapi limuna kako biste dobili čuveno buttermilk mlijeko. Neka malo odstoji dok pripremate ostale sastojke. Sada pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Prijeđite zatim na “mokre” sastojke. Pripremljeno mlijeko, rastopljeni pa prohladjeni maslac (60 g) i žumanjke dobro umutite. Sada mokre sastojke sipajte u suhe i lagano ih promiješajte da se lijepo sjedine. Na kraju dodajte i bjelanjke i sve lagano sjedinite. Poanta je da tijesto ne treba biti glatko i posve izrađeno kako ste inače navikli kad radite s mikserom. Dovoljno ih je samo laganim pokretima sjediniti. Ostavite smjesu za tijesto da se odmori oko dvadesetak minuta. Za pečenje palačinki koristite malu tavicu od lijevanog željeza. Stavite komadić maslaca (oko 5 g) na zagrijanu tavicu, ubacite zaimačom tijesto i rasporedite ga do ruba. Pecite oko jedne minute s jedne i onda s druge strane. Od ove količine trebali biste dobiti oko 12 palačinki. Nadjev za palačinke birajte po vlastitom ukusu, a budući da je sezona bobičastog voća predlažemo da ih premažete javorovim sirupom i dodate koju svježu borovnicu. Palačinke možete premazati i nutellom, medom, džemom, a možete jednostavno dodati i kockicu mekanog maslaca na toplu palačinku.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

vjerovanja i običaji

Donosi li nam svinja sreću u novoj godini i kako pripremiti najslasnije blagdansko svinjsko pečenje?

U narodu oduvijek vlada vjerovanje da će nam svinja koja ide prema naprijed dok jede osigurati napredak na svim životnim poljima. Također, svinja je debela i masna, zbog čega bi se i naš novčanik trebao 'udebljati'. Ako ste dosad živjeli u blaženom neznanju i na Silvestrovo jeli drugo meso ili ribu vrijeme je testirate ima li u ovome istine. Mi vam možemo garantirati da će vas jelo za koje vam donosimo recept sigurno usrećiti, makar na jednu noć.




 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.