jedemo ih premalo

Ovo su jako dobri razlozi da povećate unos namrinca u boji purpura

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Ovo su jako dobri razlozi da povećate unos namrinca u boji purpura
22.06.2014.
u 08:00
Američki istraživači utvrdili su da osobe koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća iz ove šarene obitelji imaju manji BMI
Pogledaj originalni članak

Voće i povrće u plavoj i purpurnoj boji zastupljeno je u prehrani većine nas samo u količini od 3 posto.

Međutim, znanstvenici poručuju kako postoje dobri razlozi da povećate ovu dozu.

Američki istraživači utvrdili su da osobe koje svakodnevno jedu po jednu ili više porcija šljiva, borovnica, kupina i drugog voća iz ove šarene obitelji imaju manji BMI i smanjeni udio C-reaktivnog proteina (faktor srčanožilnog rizika), a unose puno više biljnih vlakana i kalija od ljudi koji ne jedu ni plave ni purpurne plodove.

>>Plava bobica riznica je vitamina, minerala, ali i važnih antioksidansa

>>Neka se u vašem hladnjaku uvijek nađe ovih 7 moćnih namirnica

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.