Jaja su odličan izbor za najvažniji obrok u danu – doručak!
Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Promjenom masnoće na kojoj pečete jaja možete taj obrok učiniti još zdravijim, ali i ukusnijim.
Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.
Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična" biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide. Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa.
Jaja obavezno pečem na svinjskoj masti. Ukusnija i zdravija od bilo koje moderne masnoće. A zar nije donedavno bila glavna preporuka....maslinovo ulje što manje termički obrađivati?!!! "Nutricionisti" VLista, kao i većina njihovih novinara , prepisuje sve i svašta sa portala, pa nam to prodaju kao svoju "pamet". Ali...ja sam bedast....kad se prikačim na ovakve i slične članke. Osjećam da mi rastu uši , a u sebi čujem neki čudan glas....ia-ia-ia....