brzo i fino

Pohane bukovače iz pećnice mogli bismo jesti svaki dan, pogotovo u kombinaciji s ovim finim umakom!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Pohane bukovače iz pećnice mogli bismo jesti svaki dan, pogotovo u kombinaciji s ovim finim umakom!
31.10.2022.
u 09:21
Danas vam predstavljamo jednostavan način za pripremu gljiva koje mogu biti odlično glavno jelo, prilog, ili savršena zamjena za meso. U pitanju su pohane bukovače i to iz pećnice, poslužene uz umak od milerama, vlasca i limuna.
Pogledaj originalni članak

Recept s prepoznatljivim potpisom gastroblogerice Tatjane Miletić idealno je rješenje za ukusan ručak usred tjedna, kad trebate nešto fino i malo drugačije.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pohane bukovače iz pećnice

Sastojci:

bukovače (12 cvjetova)

3 šake krušnih mrvica, najbolje panko 

komadić parmezana

češnjak u granulama

dimljena paprika

2 jajeta

3 žlice brašna

sol

maslac

Za umak:

200 ml milerama

vlasac

limunov sok

sol

Priprema:

Bukovače dobro operite, osušite i posolite. U tri različita tanjura pripremite brašno, razmućena jaja (koja ćete također posoliti) i krušne mrvice u koje ćete dodati parmezan i začine (češnjak i dimljenu papriku). Bukovače redom uvaljajte u brašno, pa u jaje i na kraju u pripremljene krušne mrvice. Slažite ih na papir za pečenje koji ste prethodno dobro nauljili i zatim na svaku bukovaču stavite kockicu maslaca. Gljive "pohajte" u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Dok su gljive u pećnici, napravite umak od milerama: sitno nasjeckajte vlasac i ubacite ga u mileram pa dodajte sok od limuna i sol. Bilo bi dobro da umak odstoji cijelo vrijeme dok su gljive u pećnici jer će tako mileram poprimiti arome vlasca i limuna.

Dobre ideje

Pun pogodak za svaku priliku: Masline u tijestu – malo drugačija grickalica za guštanje u dobrom društvu

Priprema ovog zabavnog jela traži malo strpljenja oko formiranja kuglica, ali kada ih probate, ta "igra" za vas će postati slatki ples. Ono što ih čini još više posebnim jest da ih možete zamrznuti, samo ih odložite u vrećicu za zamrzivač i po potrebi vadite, premažite razmućenim jajetom i pecite. Ukoliko želite kuglice možete umakati i u sezam (prvo u jaje, pa u sezam), kao što je prikazano na slici.


 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.