Bliži nam se Uskrs, a neizostavni dio svakog blagdanskog stola je pinca. Ovaj ukusni slatki kruh vole i mladi i stari, a uljepšat će svaku košaricu za blagoslov. Tradicionalno se pripremao u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri, a danas se raširio po cijeloj Lijepoj Našoj. Recept je na svom Instagram profilu podijelila food blogerica Marija Slavić te oduševila svoje pratitelje.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 10 dkg maslaca
- 10 dkg šećera
- 1 žlica soli
- 2 cijela jaja
- 1 svježi kvasac
- 5 dcl mlijeka
- Naribana korica 1 limuna
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Stavite dizati 2 dcl mlijeka, kvasac i 1 žlicu šećera. Pomiješajte sve ostale sastojke, dodajte kvasac i umijesite tijesto. Stavite da se diše, ponovno ga umijesite te opet stavite da se diže. Kada se treći put digne spremni ste za raditi pince. Napravite oblik koji želite ostavite u tepsiji da se opet malo digne, premažite sa razmućenim jajetom, zarežite na vrhu sa škarama i pospite sa šećerom u granulama.
Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija: