uskršnja tradicija

PRIPREME ZA USKRS Pinca: Neizostavni dio svakog uskršnjeg stola

Foto: @slavic_marija
PRIPREME ZA USKRS Pinca: Neizostavni dio svakog uskršnjeg stola
22.03.2024.
u 10:30
Tradicionalno se pripremala u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri, a danas se raširila po cijeloj Lijepoj Našoj.
Pogledaj originalni članak

Bliži nam se Uskrs, a neizostavni dio svakog blagdanskog stola je pinca. Ovaj ukusni slatki kruh vole i mladi i stari, a uljepšat će svaku košaricu za blagoslov. Tradicionalno se pripremao u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri, a danas se raširio po cijeloj Lijepoj Našoj. Recept je na svom Instagram profilu podijelila food blogerica Marija Slavić te oduševila svoje pratitelje. 

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 10 dkg maslaca
  • 10 dkg šećera
  • 1 žlica soli
  • 2 cijela jaja
  • 1 svježi kvasac
  • 5 dcl mlijeka
  • Naribana korica 1 limuna

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Stavite dizati 2 dcl mlijeka, kvasac i 1 žlicu šećera. Pomiješajte sve ostale sastojke, dodajte kvasac i umijesite tijesto. Stavite da se diše, ponovno ga umijesite te opet stavite da se diže. Kada se treći put digne spremni ste za raditi pince. Napravite oblik koji želite ostavite u tepsiji da se opet malo digne, premažite sa razmućenim jajetom, zarežite na vrhu sa škarama i pospite sa šećerom u granulama.

Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.