Ako tražite brzi i jednostavni recept za sočan kolač s malinama, ovaj recept je savršen izbor! Lagana tekstura biskvita i svježe maline čine ga idealnim desertom za svaku prigodu. Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i kratko vrijeme pripreme, možete uživati u ukusnom domaćem kolaču koji će oduševiti vaše ukućane i goste. Recept je podijelila food blogerica @mamita_dane_i_jodze. Uživajte!
Sastojci:
- 4 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 šalica ulja
- 1 šalica jogurta
- 2 šalice brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- Maline
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s 4 žlice šećera. Žumanjke umutite s preostale 4 žlice šećera dok ne postanu pjenasti i svijetli. U smjesu žumanjaka dodajte ulje, jogurt i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu, a zatim pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje (dimenzija 30×20 cm). Po vrhu rasporedite maline, a može i neko drugo voće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta, dok kolač ne dobije zlatnu boju. Pečeni kolač pospite vanilin šećerom i ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito: