mljac!

RECEPT DANA Gotovi za 20 minuta: Najmekši muffini s borovnicama

shutterstock
12.09.2024.
u 09:30

Ostavite ih da se malo ohlade i uživajte u ovim ukusnim, mekanim muffinima prepunim svježih borovnica!

Ako volite sočne muffine koji su istovremeno lagani i osvježavajući, ovi muffini s borovnicama idealni su izbor. Brzo se pripremaju, a svježina borovnica donosi savršenu ravnotežu slatkoće i blage kiselosti. Ovaj recept je odličan za doručak, užinu ili kao desert uz kavu. Njihova meka tekstura i voćni okus čine ih neodoljivima, a najbolje od svega – trebaju vam samo osnovni sastojci koje vjerojatno već imate kod kuće!

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 čaša jogurta (200 ml)
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 2 šalice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g svježih borovnica

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U većoj posudi umutite jaja s jogurtom, šećerom i uljem dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve zajedno dobro izmiješajte dok smjesa ne postane ujednačena. Nježno umiješajte borovnice u smjesu kako bi se ravnomjerno rasporedile. Smjesu izlijte u kalup za muffine, prethodno podmazan ili obložen papirnatim košaricama. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20-25 minuta, dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije