korizmena kuharica

RECEPT DANA Idealan ručak: Krafi s mladim sirom i parmezanom

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Idealan ručak: Krafi s mladim sirom i parmezanom
13.03.2024.
u 09:30
Vrlo su slični raviolima, a savršeni su kao lagani ručak ili večera.
Pogledaj originalni članak

Znate li što su krafi? Iako možda većini na pamet odmah padnu krafne, to je zapravo tijesto koje se puni sirom. Vrlo je slično raviolima, a savršeno je kao lagani ručak ili večera. Krafi se pripremaju diljem cijele Istre, a savršeni su i za korizmeno vrijeme. Možete ih oblikovati i puniti po vašim željama, a mi za vas imamo recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno! 

Sastojci:

  • 30 dag brašna
  • 2 jaja
  • malo vode
  • 1 žlica maslinova ulja
  • sol

Za nadjev:

  • 30 dag mladog sira
  • 10 dag parmezana
  • 2 jaja

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Zamijesite tijesto od brašna, jaja, soli, maslinova ulja i malo vode prema potrebi. Ostavite ga pola sata da odmori. Za to vrijeme napravite nadjev od mladog sira, ribanca i jaja. Podijelite tijesto na dvije polovice i razvaljajte ih. Na jednu svakih 6 cm stavljajte po žličicu nadjeva, poklopite tijesto s drugim koje ste razvaljali pa čašom režite krugove s nadjevom u sredini. Želite li polumjesece, razvaljano tijesto odmah izrežite na okrugle oblike i punite nadjevom, potom ih preklopite. U oba slučaja tijesto na krajevima treba pritisnuti vilicom da se dobro zalijepi i nadjev ne iscuri tijekom kuhanja. Kuhajte krafe u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.