Kristova kruna, desert koji se, na području Istre, uvijek pripremao krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja, ali i Uskršnje vrijeme, neko je vrijeme bio u zaboravu, ali sada se vraća na velika vrata. Za ovu tradicionalnu slasticu potrebna su vam svega tri sastojka, a priprema je jednostavna. Uključite cijelu obitelj i zajedno se pripremite za Uskrs!
Sastojci:
- 200 g badema
- žlica šećera u prahu
- 2 bjelanjka
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Bademe blanširajte kratko u kipućoj vodi. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade. Potom im ogulite kožicu. Očišćene bademe prerežite na pola pa nasjeckajte na tanke komadiće. Bjelanjke i šećer u prahu lagano umutite i prelijte preko badema. Smjesu badema i bjelanjka dobro promiješajte. Na pleh koji ste obložili pek-papirom uspite bademe, a u sredini napravite rupu. Oblikujte trnovu krunu. Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 150 stupnjeva. Možete napraviti i više malih krunica. Posipajte ih šećerom u prahu
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!