mljac!

RECEPT DANA Ideja za ručak: Napravite ukusnu zapečenu tjesteninu u šalši punjenu špinatom

Foto: @eatbetter.de
RECEPT DANA Ideja za ručak: Napravite ukusnu zapečenu tjesteninu u šalši punjenu špinatom
04.06.2024.
u 09:30
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno postati favorit na vašem stolu.
Pogledaj originalni članak

Kada želite pripremiti jelo koje je istodobno ukusno i hranjivo, zapečena tjestenina u šalši punjena špinatom pravi je izbor. Ovo jelo spaja bogatstvo okusa domaće šalše s blagim i kremastim punjenjem od špinata, stvarajući harmoniju koja će oduševiti sve ljubitelje dobre hrane. Zapečena tjestenina punjena špinatom idealna je za obiteljske obroke, druženja s prijateljima ili kao poseban nedjeljni ručak. Njena je priprema jednostavna, a rezultat je jelo koje će zasigurno postati favorit na vašem stolu. Recept je s food bloga @eatbetter.de. Uživajte! 

Sastojci:

Šalša: 

  • 1 veliki luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice paste od rajčice
  • 400 g sjeckane rajčice 
  • 250 g pasirane rajčice
  • papar
  • sol
  • 1 žličica origana (sušenog)
  • 1 prstohvat šećera

VEZANI ČLANCI: 

Nadjev: 

  • 500 g svježeg špinata 
  • 1 veliki luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice pinjola
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 g ricotte 
  • 3 žlice ribanog parmezana 

Još: 

  • 250 g tjestenine u obliku školjki 

Priprema: Skuhajte tjesteninu al dente. Ogulite i nasjeckajte oba luka te sve režnjeve češnjaka. Za umak od rajčice lagano zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u loncu i pirjajte polovicu luka i 1/3 nasjeckanog češnjaka 2-3 minute dok ne postanu prozirni. Umiješajte pastu od rajčice i kratko popržite. Zatim deglazirajte nasjeckanom i pasiranom rajčicom, zakuhajte i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, začinite paprom, soli, origanom i malo šećera.

VEZANI ČLANCI: 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Operite špinat, dobro osušite i nasjeckajte. Pinjole pržite u širokoj, premazanoj tavi dok ne porumene, a zatim ih grubo nasjeckajte. Zagrijte maslinovo ulje u istoj tavi i pirjajte preostali luk i češnjak 2-3 minute dok ne postanu prozirni. Dodati špinat i dinstati na laganoj vatri da uvene (ako još izlazi puno vode, špinat staviti u gusto sito i ocijediti). Pomiješajte špinat s ricottom i nasjeckanim pinjolima te nadjev začinite paprom i soli. Umak od rajčice izlijte u posudu za pečenje. Nadjev rasporedite u tjesteninu i stavite je u umak. Pospite naribani parmezan preko tjestenine i pecite u pećnici na srednjoj rešetki oko 25 minuta.

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.