mljac!

RECEPT DANA Zdravi i ukusni: Napravite popečke od kvinoje

@eatbetter.de
03.06.2024.
u 09:30

Jednostavni za pripremu i puni okusa, ovi popečci mogu se poslužiti kao glavno jelo uz salatu, kao dodatak sendvičima ili kao zdrav snack.

Kada se radi o zdravim i ukusnim obrocima, popečci od kvinoje savršen su izbor. Oni kombiniraju prednosti kvinoje, superhrane bogate proteinima i vlaknima, s raznovrsnim povrćem i začinima, stvarajući ukusnu i zadovoljavajuću alternativu tradicionalnim mesnim popečcima. Idealni su za sve koji žele smanjiti unos mesa ili traže ukusnu opciju za vegetarijanski ili veganski obrok. Jednostavni za pripremu i puni okusa, ovi popečci mogu se poslužiti kao glavno jelo uz salatu, kao dodatak sendvičima ili kao zdrav snack. Recept je s food bloga eatbetter.de. Uživajte!

Sastojci: 

  • 200 g kvinoje
  • 1 luk
  • ½ stabljike poriluka
  • 1 mrkva
  • 1 vezica korijandera ili peršina
  • 1 žličica repičinog ulja
  • 500 ml juhe od povrća (po mogućnosti domaća ili organska instantna juha)
  • 2 žlice kukuruznog škroba (npr. krumpirov škrob)
  • 6 žlica zobenih pahuljica 
  • 4 žlice suncokretovih sjemenki
  • 1 žličica curry praha
  • ½ žličice kurkume
  • papar
  • sol
  • 1 jaje
  • 2 žlice repičinog ulja za pečenje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Kvinoju stavite u sito, isperite i ocijedite. Luk ogulite i sitno nasjeckajte, poriluk prepolovite po dužini, dobro operite, očistite, osušite i narežite na sitne polukolutove. Mrkvu ogulite, očistite, operite i naribajte na sitno. Korijander ili peršin operite, otresite i sitno nasjeckajte. 

VEZANI ČLANCI: 

U širokom loncu zagrijte 1 žličicu uljane repice, dodajte luk i poriluk te pržite na srednjoj vatri 2-3 minute. Dodajte kvinoju, deglazirajte temeljcem od povrća i pustite da zavrije. Ostavite da se kuha oko 10 minuta na laganoj vatri sa zatvorenim poklopcem i zatim ostavite da se ohladi. U zdjelu stavite naribanu mrkvu, nasjeckano začinsko bilje, kukuruzni škrob, zobene pahuljice, suncokretove sjemenke, curry prah i kurkumu. Dodajte mješavinu kvinoje i poriluka i dobro promiješajte. Začinite paprom i malo soli. Zatim umiješajte jaje i od smjese oblikujte 12 popečaka. Zagrijte ulje repice u tavi i pržite popečke od kvinoje dok ne porumene, oko 4-5 minuta sa svake strane.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije