Već pomalo zaboravljeno jelo naših starih idealno je kao obrok u korizmi. Za pripremu vam je potrebno samo pet sastojaka i pola sata posla. Za ovo jelo Gorskog kotara i Like koristite bijeli krumpir, a umjesto lukom, Gorani ga posipaju i čvarcima koje su malo prepekli. Uživajte!
Sastojci:
- 600 g krumpira
- 1 l vode
- 120 g pšenične krupice
- 100 g luka
- malo ulja za prženje
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Krumpir ogulite i narežite na kolutiće. Ubacite ga u posoljenu kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Nakon toga umiješajte griz, promiješajte i nastavite kuhati još 15 minuta. Miješajte krumpiricu čitavo vrijeme da ne zagori. Kad je smjesa gotova, luk izrežite na polumjesece, popecite ga na malo ulja i pospite po krumpirici.
Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!
Nije "krumpirica" već krumpiruša !