zimska hrana

RECEPT DANA Jeste li ikad probali Bigoš? Vjerujte, nema boljeg jela za početak tjedna!

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Jeste li ikad probali Bigoš? Vjerujte, nema boljeg jela za početak tjedna!
25.11.2024.
u 09:30
Bigoš je jedno od onih jela koje s vremenom postaje sve ukusnije, pa je savršeno i za podgrijavanje idućeg dana!
Pogledaj originalni članak

Bigoš, poljska nacionalna delicija, tradicionalno je jelo koje spaja bogate okuse kiselog kupusa, mesa i začina. Ova verzija s kobasicama donosi jednostavnost pripreme i neodoljivu aromu koja budi osjećaj domaće kuhinje. Topao, zasitan i idealan za hladnije dane, Bigoš je jelo koje ćete poželjeti dijeliti s obitelji i prijateljima. Prepustite se ovom klasičnom receptu koji priča priču o tradiciji, okusu i toplini doma!

Sastojci: 

  • 1 kg svinjetine
  • 3 domaće dimljene kobasice 
  • 200 g suhog mesa 
  • 150 g slanine 
  • 1 kg kiselog kupusa 
  • 1 manja glavica kupusa 
  • 250 g šampinjona 
  • 6 suhih šljiva 
  • 2 glavice luka 2
  •  režnja češnjaka
  • pasirana rajčica 
  • kopar 
  • ružmarin
  • peršin 
  • kim u prahu 
  • sol, papar 
  • ulje 

Priprema: Meso narežite na kocke, posolite, popaprite, dodajte peršin, ružmarin i kim te ga ostavite u marinadi sat vremena. Narežite svježi kupus na trake, a narezani kiseli kupus isperite u hladnoj vodi i ocijedite. Izrežite kobasice na ploške, a suho meso i slaninu na manje komade. U veliki lonac na ulju pirjajte sjeckani luk i zgnječeni češnjak. Dodajte svježi kupus i ploške šampinjona, pa kad malo sve omekša, posložite slaninu, dimljeno meso i kobasice. Stavite jedan dio kiselog kupusa, suhe šljive i koncentrat rajčice te ubacite marinirano meso i ostatak kiselog kupusa. Zalijte vodom i pustite neka krčka na laganoj vatri najmanje dva sata, može i dulje. Po potrebi zalijevajte vodom ili temeljcem

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.