gotove za 20 minuta

RECEPT DANA Kako bi svi mogli uživati: Napravite bezglutenske krafne s cimetom

Foto: Gluten-free palate
RECEPT DANA Kako bi svi mogli uživati: Napravite bezglutenske krafne s cimetom
31.01.2024.
u 09:30
Miris cimeta proširiti će se cijelim vašim domom, a okus će oduševiti svako nepce.
Pogledaj originalni članak

Tople, neodoljive krafne s cimetom i šećerom bez glutena gotove su za manje od dvadeset minuta, a topit će vam se u ustima. Miris cimeta proširiti će se cijelim vašim domom, a okus će oduševiti svako nepce. Ponekad je teško prilagoditi prehranu i uživati u slasticama ako morate paziti na gluten i zato je Gluten-free palate podijelilo recept u kojem će moći svi uživati.

Sastojci:

Za krafne:

  • 1 šalica mješavine brašna bez glutena
  • ⅓ šalice smeđeg šećera
  • 1 žličica praška za pecivo bez glutena
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice soli
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica bezglutenske vanilije
  • ¼ šalice + 2 žlice ulja
  • ¼ šalice + 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica bijelog octa

Za premaz:

  • ¼ šalice granuliranog šećera
  • 1 žličica cimeta

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 220°C i premažite uljem kalup za pečenje krafni.

2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, cimet i sol.

3. Dodajte jaje, vaniliju, ulje, mlijeko i ocat te miješajte dok se ne sjedini.

4. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni kalup za krafne – napunite otprilike do ⅔. Tijesto ne smije prekriti središte krafne gdje će biti rupa.

5. Pecite 9-11 minuta ili dok se krafne ne dignu i stvrdnu.

6. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 5 minuta.

7. Postavite žičanu rešetku preko lima za kolače ili komada papira za pečenje.

8. Krafnu pažljivo izvadite iz kalupa. Možda ćete morati upotrijebiti žlicu ili gumenu lopaticu da ih olabavite ako se zalijepe.

9. U zasebnoj maloj posudi za miješanje pomiješajte šećer i cimet. Uvaljajte svoje krafne u smjesu.

10. Stavite svoj krafnu na rešetku i ponavljajte dok sve krafne ne budu uvaljane.

11. Čuvajte krafne u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tri dana.

Napravite fritule kod kuće: Imamo savršeni recept s kojim nema 'dizanja' tijesta i gotove su za čas

 

ISTRAŽILI SMO

Evo kako zaista izgleda živjeti s prometom u Zagrebu: 'Autom pužemo u kolonama, tramvaj zapinje u gužvi, a autobusi ne dolaze'

Krkljanac na cestama metropole više nije “rezerviran” za jutarnje ili poslijepodnevne špice, već je postao pojava na koju možete naići kad god nekamo krenete autom. A njih je sve više, kaže gradska vlast, koja stoga potiče korištenje javnoga prijevoza, no i problemi u ZET-ovoj tramvajskoj i autobusnoj mreži zapravo su svakodnevica. Svjedoče o tome i stanovnici iz različitih dijelova grada s kojima smo provjerili kako se probijaju kroz gužve na putu do posla, fakulteta, doktora... a njihove priče pokazuju kako je situacija doista poražavajuća.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.