Ovo je torta za sve ljubitelje kremastih kolača. Jednostavna je i brza, a okusom savršena za sve generacije. Recept je podijelila food blogerica Elma na svom Instagram profilu @food.by.elma, a njeni pratitelji u komentarima nisu mogli sakriti oduševljenje. Ako inače volite Monte proizvode, ovo je recept kao stvoren za vas.
Sastojci:
- 5 jaja
- 8 žlica šećera
- 8 žlica ulja
- 8 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- prašak za pecivo
Krema:
- 8 dl mlijeka
- 15 žlica šećera
- 8 žlica gustina
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 250 g margarina
VEZANI ČLANCI:
Glazura:
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 g mliječne čokolade
- 150 g čokolade za kuhanje
Preljev za biskvit:
- šalica vode
- šalica šećera
VEZANI ČLANCI:
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C te obložite kalup za torte papirom za pečenje.
2. Pjenasto umutite jaja i šećer te dodajte ostale sastojke i miksajte dok se sve ne sjedini.
3. Izlijte smjesu u kalup za torte i stavite u pećnicu na 20-ak minuta.
4. Dok se biskvit peče, ulijte vodu i šećer u posudu te stavite na štednjak da zavrije.
5. Kada se i biskvit i preljev ohlade, prelijte biskvit.
5. Prokuhajte mlijeko, vaniliju i šećer te dodajte gustin umućen u mlijeku (uzeti od 8 dl).
6. U ohlađen fil dodajte prethodno umućen margarin i premažite kremu po biskvitu.
7. Izlomite čokolade u vrhnje za šlag i pustite da se topi na laganoj temperaturi. Ostaviti da se napola ohladi, pa polako prelijte po kolaču.
8. Ostavite da se ohladi u frižideru i uživajte!
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!