mljac!

RECEPT DANA Mirisi ljeta i tradicije: Lijevana pita s breskvama

Foto: @samo_jedan_griz
RECEPT DANA Mirisi ljeta i tradicije: Lijevana pita s breskvama
20.08.2024.
u 09:30
Recept je prikladan za dva okrugla kalupa promjera 20 - 22 cm, no možete koristiti i pravokutni pleh, ovisno o vašim željama.
Pogledaj originalni članak

Ako tražite savršen recept za slatki užitak, lijevana pita s breskvama pravo je rješenje. Ova jednostavna i ukusna pita lako se priprema, a savršeno je osvježenje za tople ljetne dane ili kao slatki završetak obiteljskog obroka. Recept je prikladan za dva okrugla kalupa promjera 20 - 22 cm, no možete koristiti i pravokutni pleh, ovisno o vašim željama. Pripremite sastojke, zagrijte pećnicu i krenite u pripremu ove sočne pite koja će svojom kremastom teksturom i mirisom ljeta osvojiti sve ukućane. Recept je s food bloga @samo_jedan_griz. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 230 g šećera
  • 2 cijela jaja
  • 2 žumanjka
  • 2 vanilin šećera
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 180 ml mlijeka
  • 12 breskvi 

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Kalup obložite papirom za pečenje (možete koristiti i pravokutni pleh ako vam više odgovara). Maslac rastopite i ostavite da se ohladi. Breskve operite, po želji ogulite i narežite na kriške. Pećnicu zagrijte na 180°C. Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer miješajte mikserom nekoliko minuta. Dodajte ohlađeni rastopljeni maslac i nastavite miješati. Polako dodajte mlijeko i sjedinite smjesu. Zatim umiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo i miješajte dok smjesa ne postane potpuno glatka. Ulijte smjesu u pripremljene kalupe i ravnomjerno rasporedite breskve po vrhu. Po želji možete posipati kristal šećerom. Pitu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 50 minuta. Zbog mekane i kremaste teksture, testiranje čačkalicom ovdje nije pouzdano. Ako pita poprimi lijepu zlatno-smeđu boju nakon 50 minuta, spremna je. Ako ne, pecite još malo. Ostavite da se ohladi prije rezanja jer je vrlo mekana.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.