Pripremite se za uživanje u okusima ljeta s ovim receptom za savršene muffine s borovnicama i kremom od maslaca. Ovi muffini su sočni, puni okusa i odlični za bilo koju priliku. Slatki okus borovnica i bogata krema od maslaca stvaraju savršen spoj koji će oduševiti vaše nepce. Slijedite ove jednostavne upute i uživajte u svježim i ukusnim muffinima. Recept je podijelila food blograica @nana_dees_recipes. Uživajte!
Sastojci:
- 210 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 168 g maslaca, otopljenog
- 200 g šećera
- 2 žličice ekstrakta kokosa
- 3 veća bjelanjka
- 115 g kiselog vrhnja
- 120 ml mlijeka
- 200 g svježih borovnica
VEZANI ČLANCI:
Za kremu od maslaca:
- 280 g maslaca, sobne temperature
- 575 g šećera u prahu
- 1 1/2 žličica ekstrakta kokosa
- 3–4 žlice vrhnja za šlag
- Prstohvat soli
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za muffine tako što ćete u svaki utor stavit papirnatu košaricu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol te ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, šećer i ekstrakt kokosa dok se dobro ne sjedine. Dodajte bjelanjke i dobro izmiksajte, a zatim dodajte kiselo vrhnje i mlijeko. Miksajte dok se ne sjedini. Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, miksajući dok se ne sjedine. Lagano umiješajte borovnice. Napunite kalupe malo više od pola i pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ohladite kolačiće na rešetki.
VEZANI ČLANCI:
Za kremu od maslaca: Tucite maslac sobne temperature u velikoj zdjeli dok ne postane gladak. Miksajući postupno dodajte polovicu šećera u prahu. Dodajte ekstrakt kokosa, 2 žlice vrhnja za šlag i sol; miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte preostali šećer u prahu i miješajte dok ne postane glatko. Podesite kremu na željenu konzistenciju. Nanesite kremu na ohlađene kolačiće.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!