mljac!

RECEPT DANA Ljeto na tanjuru: Napravite jednostavni muffine od borovnica i kokosa

@nana_dees_recipes
17.08.2024.
u 09:00

S ovim receptom ćete sigurno impresionirati svoje goste i obitelj, a svaki zalogaj će vam pružiti pravo zadovoljstvo. Uživajte u svakom trenutku pripreme i degustacije ovih ukusnih muffina!

Pripremite se za uživanje u okusima ljeta s ovim receptom za savršene muffine s borovnicama i kremom od maslaca. Ovi muffini su sočni, puni okusa i odlični za bilo koju priliku. Slatki okus borovnica i bogata krema od maslaca stvaraju savršen spoj koji će oduševiti vaše nepce. Slijedite ove jednostavne upute i uživajte u svježim i ukusnim muffinima. Recept je podijelila food blograica @nana_dees_recipes. Uživajte! 

Sastojci:

  • 210 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 168 g maslaca, otopljenog
  • 200 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta kokosa
  • 3 veća bjelanjka
  • 115 g kiselog vrhnja
  • 120 ml mlijeka
  • 200 g svježih borovnica

VEZANI ČLANCI: 

Za kremu od maslaca:

  • 280 g maslaca, sobne temperature
  • 575 g šećera u prahu
  • 1 1/2 žličica ekstrakta kokosa
  • 3–4 žlice vrhnja za šlag
  • Prstohvat soli

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za muffine tako što ćete u svaki utor stavit papirnatu košaricu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol te ostavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac, šećer i ekstrakt kokosa dok se dobro ne sjedine. Dodajte bjelanjke i dobro izmiksajte, a zatim dodajte kiselo vrhnje i mlijeko. Miksajte dok se ne sjedini. Postupno dodajte suhe sastojke u mokru smjesu, miksajući dok se ne sjedine. Lagano umiješajte borovnice. Napunite kalupe malo više od pola i pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ohladite kolačiće na rešetki.

VEZANI ČLANCI: 

Za kremu od maslaca: Tucite maslac sobne temperature u velikoj zdjeli dok ne postane gladak. Miksajući postupno dodajte polovicu šećera u prahu. Dodajte ekstrakt kokosa, 2 žlice vrhnja za šlag i sol; miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte preostali šećer u prahu i miješajte dok ne postane glatko. Podesite kremu na željenu konzistenciju. Nanesite kremu na ohlađene kolačiće.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije