ne bacajte hranu!

RECEPT DANA Imate prezrele banane? Napravite od njih ove jednostavne i preukusne muffine

shutterstock
19.08.2024.
u 09:30

Ovi muffini savršeni su za doručak, užinu ili desert, a vaša kuhinja bit će ispunjena predivnim mirisom banane i čokolade.

Ako imate prezrele banane koje su izgubile svoju privlačnost za grickanje, nemojte ih baciti! One su savršene za pripremu ukusnih muffina. Ovaj jednostavan recept omogućit će vam da iskoristite te banane i stvorite desert koji će svi obožavati. Kombinacija slatkoće zrelih banana i bogatog okusa čokolade učinit će ove muffine neodoljivima. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 3 stare banane
  • 1 jaje
  • 75 g otopljenog maslaca
  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 200 g čokolade za kuhanje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za muffine tako da ga obložite papirnatim košaricama ili lagano namažete maslacem. U većoj zdjeli vilicom zgnječite prezrele banane dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte jaje i otopljeni maslac. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Postupno dodajte ove suhe sastojke u smjesu od banana, lagano miješajući dok ne dobijete homogenu smjesu. Čokoladu za kuhanje nasjeckajte na komadiće i umiješajte u smjesu za muffine.

Žlicom rasporedite smjesu u pripremljene kalupe, pazeći da ih napunite do 2/3 visine. Pecite muffine u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite muffine iz pećnice i ostavite ih da se ohlade u kalupu nekoliko minuta prije nego što ih premjestite na rešetku za hlađenje. Poslužite tople ili potpuno ohlađene.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete – slaninu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije