Ova raskošna torta, bogata čokoladom i aromama vanilije, savršen je izbor za sve ljubitelje slastica. Sastoji se od tri sloja biskvita s orasima, kremastih nadjeva od vanilije i čokolade te završnog ukrasa od čokoladne kreme. Recept je s food bloga @my.mili.cake. Uživajte!
Sastojci:
Za biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 160 g šećera
- 200 g mljevenih oraha
- 30 g krušnih mrvica
- 60 g glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 18 petit keksa
- Mlijeko za namakanje keksa
VEZANI ČLANCI:
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 4 vrećice pudinga s okusom vanilije
- 230 g šećera
- 1 l punomasnog mlijeka
- 200 g maslaca sobne temperature
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 g mliječne čokolade i čokolade za kuhanje
Za kremu za ukrašavanje:
- 200 g mliječne čokolade
- 100 g čokolade za kuhanje
- 270 ml slatkog vrhnja
- 150 g krem sira ili mascarpone sira
GALERIJA: Evo kako napraviti 'lažni' ajvar gotov za samo 30 minuta, a jednako ukusan
Priprema: Za kremu umutite puding, šećer i žumanjke s 1,5 dl hladnog mlijeka dok ne dobijete glatku smjesu. Ostatak mlijeka zagrijte. Polako dodajte dio vrućeg mlijeka u smjesu s pudingom, dobro promiješajte, a zatim sve vratite u lonac i kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Biskvit: Lim za pečenje (42×32 cm) obložite papirom za pečenje. Izmiksajte bjelanjke, postupno dodajući šećer, dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte orahe, krušne mrvice, brašno i prašak za pecivo te sve lagano izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 20 minuta, pa povećajte temperaturu na 170°C i pecite još 8 minuta. Ohladite biskvit i izrežite tri kruga promjera 20 cm.
VEZANI ČLANCI:
U ohlađenu kremu umiješajte maslac sobne temperature i podijelite smjesu na dva dijela. U jedan dio dodajte vaniliju, a u drugi otopljenu čokoladu. Postavite prvi sloj biskvita, premažite ga vanilin kremom, složite namočene petit kekse, a zatim čokoladni nadjev. Ponovite postupak sa sljedećim slojevima. Na kraju ukrasite tortu čokoladnim premazom. Otopite čokoladu u slatkom vrhnju, malo ohladite i dodajte krem-sir. Premažite tortu, a ostatke biskvita i kreme za ukrašavanje iskoristite za kuglice kojima ćete ukrasiti tortu. Tortu ohladite najmanje šest sati ili preko noći.
Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:
Zašto to zovete "Trostruki užitak", a ne "Triple pleasure"? Mislim ako kolač od sira zovete Cheese cake, onda je ovo Triple pleasure!