ZA PRSTE POLIZATI

RECEPT DANA Ne bacajte ostatke od ručka: Imamo 6 ideja kako ih pretvoriti u nove slasne obroke

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Ne bacajte ostatke od ručka: Imamo 6 ideja kako ih pretvoriti u nove slasne obroke
23.10.2024.
u 09:30
Umjesto da ih ignorirate u hladnjaku i nakon nekog vremena bacite u kantu za otpatke, iskoristite ih za brze i kreativne recepte
Pogledaj originalni članak

Svima nam često nakon obroka ostanu ostaci hrane koji nisu dovoljno obilni za novi samostalan obrok, ali su previše dobri da bi se bacili. Umjesto da ih ignorirate u hladnjaku i nakon nekog vremena bacite u kantu za otpatke, iskoristite ih za brze i kreativne recepte. Imamo šest ideja za pripremu ukusnih jela od ostataka ručka ili večere.

Quiche s ostacima povrća: Ako vam je nakon ručka ostalo povrće, poput pečenih paprika, tikvica ili brokule, upotrijebite ih za slasni quiche. Umutite 4 jaja, dodajte 200 ml vrhnja za kuhanje, sol i papar, te pomiješajte s povrćem. Smjesu prelijte preko tijesta za pite i pecite 30 minuta na 180 °C dok ne porumeni.

Pohane kuglice od riže: Ostatak kuhane riže pretvorite u ukusne pohane kuglice. Pomiješajte rižu s jajem i naribanim sirom, oblikujte kuglice, uvaljajte ih u krušne mrvice i ispržite na vrućem ulju, a ako želite zdraviju verziju, ispecite ih u pećnici prekrivene folijom. Poslužite ih uz umak po izboru, kao brzinski obrok ili grickalicu.

GALERIJA: Generalno čišćenje: Ovih 8 predmeta odmah izbacite iz svog doma, nećete požaliti!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Tortilje s mesom: Ako vam je ostalo piletine, svinjetine ili govedine od jučerašnje večere, napravite tortilje. Narežite meso na trakice, dodajte salatu, kukuruz, rajčicu i umak po izboru, npr. jogurt s češnjakom. Sve zamotajte u tortilju i poslužite kao brzi ručak.

Salata od ostataka tjestenine: Ostatak hladne tjestenine pretvorite u svježu salatu. Dodajte nasjeckano povrće, poput paprike, krastavaca i rajčice, malo tune ili komadića šunke te prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Po želji posipajte parmezanom ili drugim tvrdim sirom.

VEZANI ČLANCI:

Frittata s ostacima krumpira: Ako imate kuhanih ili pečenih krumpira, iskoristite ih za frittatu. Narežite krumpir na ploške, dodajte povrće koje imate, primjerice papriku i luk, prelijte s umućenim jajima i pecite u pećnici dok frittata ne postane zlatno-smeđa.

Pita od ostataka mesa i povrća: Napravite brzu pitu koristeći ostatke mesa i povrća. Stavite ostatke u kalup za pite, dodajte malo sira i prekrijte tijestom za pitu ili lisnatim tijestom. Pecite na 200 °C oko 25-30 minuta dok pita ne postane hrskava i zlatna.

Što način na koji koristite mobitel govori o vama?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.