brzo i fino!

RECEPT DANA Skuhali ste previše špageta? Od ostatka napravite ovaj odličan složenac!

@tinastausendschoen
31.05.2024.
u 09:30

Malo sira, malo vrhnja i začinskog bilja i imate obrok koji će oduševiti baš sve.

Svatko od nas je barem jednom skuhao previše špagete koje je ona pakirao u razne posudice u nadi da će se jedan dan pojesti. Ali, najčešće one završe u smeću. No, to ne mora biti tako! Umjesto da ih spremate i bacate, napravite ovaj preukusni složenac, savršen kao ručak ili večera. Malo sira, malo vrhnja i začinskog bilja i imate obrok koji će oduševiti baš sve. Recept je podijelila food blogerica @tinastausendschoen. Uživajte! 

Sastojci:

  • 300 g špageta
  • malo soli
  • 4 jaja
  • 200 g vrhnja
  • Sol i papar, po mogućnosti svježe mljeveni
  • Malo naribanog muškatnog oraščića
  • 200 g cherry rajčica
  • Začinsko bilje, osušeno
  • 1 žlica ulja 
  • 100 g ribanog sira po želji
  • 135 g mozzarelle
  • 80 g suhe kobasice n
  • 1 vezica bosiljka

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Skuhajte špagete u slanoj vodi te ocijedite kad su gotove. Pomiješajte jaja, vrhnje, muškatni oraščić te sol i papar u zdjeli. Rajčice očistite, operite i narežite na polovice. Začinite solju i paprom te suhim začinskim biljem. Pećnicu zagrijte na 180 ℃. Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi, ubacite špagete te ih što ravnomjernije rasporedite. Potom prelijte smjesom od jaja i vrhnja i ostavite na laganoj vatri da se stisne. Sada preko toga rasporedite rajčice i pola naribanog sira. Stavite u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Zatim izvadite pleh i pospite preostalim sirom, kobasicom i mozzarellom. Pecite u pećnici još 10 minuta. U međuvremenu operite i osušite bosiljak. Izvadite složenac od špageta iz pećnice. Prije posluživanja rasporedite bosiljak na vrh, a zatim narežite na komade.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije