mljac!

RECEPT DANA Ne moraju biti uvijek slani: Napravite tacose s kremom od sira i borovnicama

Foto: @houseofnasheats
RECEPT DANA Ne moraju biti uvijek slani: Napravite tacose s kremom od sira i borovnicama
08.08.2024.
u 09:30
Ovaj je recept jednostavan za napraviti, a vole ga i početnici i iskusni kuhari.
Pogledaj originalni članak

Tacosi s kremom od sira i borovnicama spajaju hrskave tortilje s kremastom slatkoćom jednostavnog nadjeva od sira i preljevom od borovnica! Ovaj preukusni desert koristi jednostavne sastojke za stvaranje jedinstvenog užitka te nečeg novog i posebnog. Recept je podijelila food blogerica @houseofnasheats. Uživajte! 

Sastojci:

  • 5 tortilja
  • ulje za prženje
  • 115 g maslaca, otopljenog
  • 200 g šećera
  • 1 žlica mljevenog cimeta

Krema od sira: 

  • 225 g punomasnog krem sira, sobne temperature
  • 30 g šećera u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 360 ml vrhnja za šlag

VEZANI ČLANCI: 

Preljev od borovnica: 

  • 500 g svježih ili smrznutih borovnica
  • 150 g šećera
  • 30 g kukuruznog škroba
  • 120 ml vode
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žličica limunove korice (po želji)
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)

Priprema: Kalupom za kekse ili čašom promjera oko 10 cm izrežite 16 krugova iz tortilja. Vilicom izbodite tortilje po cijeloj površini kako biste spriječili njihovo napuhavanje i stvaranje mjehurića zraka prilikom prženja. U veliki i duboki lonac postavljen na srednje jaku vatru ulijte ulje, uzmite tortilju i presavijte je na pola. Uhvatite vrh tortilje hvataljkama s dugom drškom i pažljivo uronite tortilju u vruće ulje na oko minutu ili dok ne postane hrskava i zlatno smeđa. Prženu tortilju stavite na rešetku za tacos kako bi zadržala presavinuti oblik nakon što se ohladi.

Kada su tortilje tacosa dovoljno ohlađene da se njima može rukovati, premažite ih iznutra i izvana otopljenim maslacem. U manju posudu dodajte šećer i cimet i dobro promiješajte da se sjedini. Uvaljajte tortilje, iznutra i izvana, u cimet i šećer, otresajući sav višak. Ostavite sa strane da se potpuno ohladi dok pravite nadjev.

VEZANI ČLANCI: 

U veliku zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Dobro izmiksajte da se sjedini, a zatim ulijte vrhnje za šlag i ponovno tucite dok smjesa ne postane vrlo gusta i zadrži svoj oblik. Premjestite punjenje u vrećicu s otvorenim zvjezdastim nastavkom. U ohlađene Tortilje unesite nadjev od sira.

Preljev od borovnica: Ako koristite smrznute borovnice, pustite ih da se odmrznu i ocijedite višak tekućine. Ako koristite svježe borovnice, dobro ih operite i osušite. U srednje velikom loncu, pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, vodu, limunov sok, limunovu koricu (ako koristite) i prstohvat soli. Dodajte borovnice i stavite lonac na srednje jaku vatru. Povremeno miješajte dok smjesa ne počne kuhati. Kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte još 5-10 minuta, ili dok se smjesa ne zgusne i borovnice omekšaju. Maknite lonac s vatre i umiješajte ekstrakt vanilije (ako koristite). Ostavite da se nadjev ohladi na sobnu temperaturu. Nadjev će se dodatno zgusnuti dok se hladi. Stavite žlicu preljeva na svaku tortilju.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.