mljac!

RECEPT DANA Osvježite si ljetne dane uz cheesecake s malinama i pistacijom

Chef Marcelo Mintz
07.08.2024.
u 09:30

Poslužite ovaj neodoljivi cheesecake i uživajte u savršenom spoju kremaste teksture, hrskavih pistacija i osvježavajućeg okusa malina.

Pripremite se za uživanje u bogatom i kremastom desertu koji spaja hrskavu pistaciju i nježan krem ​​sir s osvježavajućim preljevom od malina. Ovaj recept za cheesecake od pistacija i malina savršen je za ljetne dane i posebna poslastica za vas i vaše najdraže. Slijedite upute i uživajte u svakom zalogaju ovog dekadentnog kolača. Recept je podijelio poznati kuhar @chefmarcelomintz. Uživajte! 

Sastojci:

Za koru od pistacija:

  • 150 g pistacija, sitno mljevenih
  • 50 g granuliranog šećera
  • 115 g neslanog maslaca, otopljenog
  • Prstohvat soli

VEZANI ČLANCI: 

Za nadjev od krem ​​sira:

  • 680 g krem ​​sira, sobne temperature
  • 200 g granuliranog šećera
  • 24 g višenamjenskog brašna
  • 4 velika jaja
  • 10 ml ekstrakta vanilije
  • 120 ml kiselog vrhnja

Za preljev od malina:

  • 300 g svježih malina
  • 100 g šećera
  • Sok od 1 limuna

Za dekoraciju:

  • Svježe maline
  • Nasjeckani pistacije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C. U posudi pomiješajte mljevene pistacije, šećer, otopljeni maslac i prstohvat soli. Smjesu utisnite na dno kalupa i pecite 10 minuta. Potpuno ohladite. Pomiješajte krem ​​sir, šećer i brašno dok ne postane glatko. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim vaniliju i kiselo vrhnje. Nadjev prelijte preko kore i pecite 55 minuta. Isključite pećnicu, otvorite vrata i ostavite kolač od sira da se hladi 1 sat. 

Za preljev pomiješajte maline, šećer i limunov sok u loncu. Kuhajte na srednjoj vatri dok se bobice ne raspadnu. Procijedite da uklonite sjemenke. Nakon što se cheesecake ohladi, prelijte ga preljevom od malina, a zatim ukrasite svježim malinama i nasjeckanim pistacijama. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije