Pripremite se za uživanje u bogatom i kremastom desertu koji spaja hrskavu pistaciju i nježan krem sir s osvježavajućim preljevom od malina. Ovaj recept za cheesecake od pistacija i malina savršen je za ljetne dane i posebna poslastica za vas i vaše najdraže. Slijedite upute i uživajte u svakom zalogaju ovog dekadentnog kolača. Recept je podijelio poznati kuhar @chefmarcelomintz. Uživajte!
Sastojci:
Za koru od pistacija:
- 150 g pistacija, sitno mljevenih
- 50 g granuliranog šećera
- 115 g neslanog maslaca, otopljenog
- Prstohvat soli
VEZANI ČLANCI:
Za nadjev od krem sira:
- 680 g krem sira, sobne temperature
- 200 g granuliranog šećera
- 24 g višenamjenskog brašna
- 4 velika jaja
- 10 ml ekstrakta vanilije
- 120 ml kiselog vrhnja
Za preljev od malina:
- 300 g svježih malina
- 100 g šećera
- Sok od 1 limuna
Za dekoraciju:
- Svježe maline
- Nasjeckani pistacije
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C. U posudi pomiješajte mljevene pistacije, šećer, otopljeni maslac i prstohvat soli. Smjesu utisnite na dno kalupa i pecite 10 minuta. Potpuno ohladite. Pomiješajte krem sir, šećer i brašno dok ne postane glatko. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim vaniliju i kiselo vrhnje. Nadjev prelijte preko kore i pecite 55 minuta. Isključite pećnicu, otvorite vrata i ostavite kolač od sira da se hladi 1 sat.
Za preljev pomiješajte maline, šećer i limunov sok u loncu. Kuhajte na srednjoj vatri dok se bobice ne raspadnu. Procijedite da uklonite sjemenke. Nakon što se cheesecake ohladi, prelijte ga preljevom od malina, a zatim ukrasite svježim malinama i nasjeckanim pistacijama. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: