mljac!

RECEPT DANA Savršene za ljetne dane: Kocke od borovnice i bijele čokolade

@natalija_mysticcakes
06.08.2024.
u 09:30

Ove kocke ne samo da izgledaju spektakularno, već i pružaju savršenu ravnotežu okusa i tekstura.

Pred vama mnogima omiljeni kolač idealan za tople ljetne dane. Riječ je o sladolednim kockama od bijele čokolade i borovnice, sa slatkim kakao biskvitom, božanstvenim kremama od bijele čokolade i borovnice te ganache glazurom na vrhu. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte u svakom zalogaju i oduševite svoje goste ovim nevjerojatnim slatkim užitkom!

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 80 ml tople vode
  • 120 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • 1/2 vrećice praška za pecivo - 6 g

VEZANI ČLANCI: 

Za baznu kremu:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 400 g krem ​​sira (ABC)
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije

Za kremu od bijele čokolade:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 1/2 vrećice želatine - 5 g

Za kremu od borovnica:

  • 200 g borovnica
  • sok od 1/2 limuna
  • 50 g šećera
  • 1/2 vrećice želatine - 5 g

Za ganache glazuru:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje

GALERIJA: Napravite sladoled kod kuće - bez aparata: Otkrivamo i kako da ostane kremast!

1/6

Priprema: Razbijte cijela jaja u zdjelu, dodajte prstohvat soli, šećer i vanilin šećer i miješajte mikserom dok se ne zapjeni i dok smjesa ne pobijeli te se sav šećer ne otopi. U tankom mlazu ulijevati ulje, sve vrijeme miješajući mikserom na najmanjoj brzini. Zatim dodajte toplu vodu i prosijanu smjesu suhih sastojaka: brašno, kakao i prašak za pecivo. Još jednom sve dobro izmiješajte mikserom na najmanjoj brzini u glatku i jednoličnu smjesu. Uzeti pleh veličine 30×20 cm, obložiti papirom za pečenje i izliti smjesu za biskvit. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva da se peče oko 15-20 minuta. Provjerite čačkalicom – ako izađe suha na sredini biskvita, gotov je.

Krema od bijele čokolade: Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre pa dodajte bijelu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješajte pjenjačom dok se potpuno ne otopi. Želatinu prelijte sa 2 žlice hladne vode, ostavite par minuta da nabubri, zatim je otopite na najslabijoj vatri i ulijte u vrući ganache od bijele čokolade. Dobro izmiješajte pjenjačom i ostavite sa strane da se ohladi.

Krema od borovnice: Borovnice, limunov sok i šećer stavite u lonac i kuhajte nekoliko minuta dok borovnice ne omekšaju. Istovremeno ih zgnječiti vilicom da se raspadnu. Maknite s vatre i propasirajte kroz cjedilo. Želatinu prelijte s 2 žlice hladne vode, ostavite par minuta da nabubri, zatim je otopite na najslabijoj vatri i ulijte u umak od borovnica. Promiješajte i ostavite da se ohladi.

VEZANI ČLANCI: 

Osnovna krema: Slatko vrhnje umutiti u šlag. Ne smije biti prečvrst! U drugoj zdjeli posebno pomiješajte krem ​​sir sa šećerom u prahu i aromom vanilije. Ručno umiješajte šlag i dobro sjedinite. Ovu kremu podijelite na 2 jednaka dijela. U jedan dio uliti ohlađeni ganache od bijele čokolade i dobro izmiješati žicom da se sjedini. U drugi dio ulijte ohlađeni umak od borovnica i dobro promiješajte pjenjačom.

Biskvit skinite papir za pečenje i vratite ga u dublji pleh u kojem se pekao ili ga stavite na pladanj i oko njega stavite podesivi okvir za nadijevanje. Biskvit prvo namažite kremom od bijele čokolade i lijepo zagladite. Stavite u hladnjak na 30-60 minuta da se krema malo stvrdne da je možete namazati drugom kremom, bez opasnosti od miješanja krema. Na ohlađenu kremu od bijele čokolade premažite kremu od borovnica i dobro zagladite. Kolač vratite u hladnjak na najmanje sat vremena, prije nego ga prelijete ganache glazurom.

Ganache glazura: Slatko vrhnje zagrijte dok ne prokuha pa maknite s vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Miješajte pjenjačom dok se potpuno ne otopi. Ohladite ganache par minuta pa prelijte preko ohlađenog kolača. Kolač vratiti u hladnjak na par sati ili preko noći da se potpuno ohladi i stegne pa ga rezati na kocke. Po želji ukrasite svježim borovnicama i listićima mente.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije