korizmena kuharica

RECEPT DANA Nemojte bacati stari kruh, napravite poparu!

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Nemojte bacati stari kruh, napravite poparu!
01.03.2024.
u 09:30
Okus će vas odmah vratiti u djetinjstvo!
Pogledaj originalni članak

U Gorskom kotaru i Lici nekada se često jela popara - jeftino jelo od starog kruha i mlijeka. Iako se smatralo sirotinjskim jelom, popara je idealna za doručak ili večeru, a okus će vas odmah vratiti u djetinjstvo. Priprema je i više nego jednostavna te vam je potrebno svega nekoliko sastojka. Idealno je da se radi sa starim kruhom, ali poslužit će i svježi. 

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 200 g kruha
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 30 g masti

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Mlijeko zakipite, uklonite s vatre i u njega umiješajte kruh narezan na kockice i sitno sjeckani češnjak. Posudu vratite na vatru i kuhajte 2-3 minute uz stalno miješanje. Dodajte slatko vrhnje, a po želji umiješajte mast i još kratko prokuhajte.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
StariSokol
11:27 01.03.2024.

Koja popara. Tu nema niti P od popare. To je kolač. Pravu poparu smo jeli u JNA šezdesetih godina ali samo stari kruh zalijan vodom i prokuhan. Normalno malo začinjeno a jelo se uvijek ponedjeljkom.