Potrebno vam je svega četiri sastojaka i vaša posna pogača bit će spremna. Prelivena jogurtom, kako bi bila sočnija, oduševit će svakoga, a priprema je toliko jednostavna da u nju možete uključiti i djecu. Korizmeno je ovo jelo s područja Slavonije i Baranje koje se i danas rado viđa na raznim stolovima.
Sastojci:
- 1 žličica sode bikarbone
- 500 g brašna
- voda, 1 žličica ulja
- 1 jogurt
VEZANI ČLANCI:
Priprema:U brašnu napravite rupu u sredini, uspite sodu bikarbonu i sol, vode prema potrebi te umijesite mekano tijesto. Dodajte i žličicu ulja. Ostavite tijesto da se malo digne. Istresite ga u nauljenu tepsiju. Prije pečenja prelijte ga umućenim jogurtom kako bi bilo sočnije i stavite peći. Izrežite pogaču na kocke i poslužite toplu.
Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!