korizmena kuharica

RECEPT DANA Za doručak ili prilog ručku: Napravite posnu pogaču

shutterstock
27.02.2024.
u 09:30

Potrebno vam je svega četiri sastojaka i vaša posna pogača bit će spremna.

Potrebno vam je svega četiri sastojaka i vaša posna pogača bit će spremna. Prelivena jogurtom, kako bi bila sočnija, oduševit će svakoga, a priprema je toliko jednostavna da u nju možete uključiti i djecu. Korizmeno je ovo jelo s područja Slavonije i Baranje koje se i danas rado viđa na raznim stolovima. 

Sastojci:

  • 1 žličica sode bikarbone
  • 500 g brašna
  • voda, 1 žličica ulja
  • 1 jogurt

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:U brašnu napravite rupu u sredini, uspite sodu bikarbonu i sol, vode prema potrebi te umijesite mekano tijesto. Dodajte i žličicu ulja. Ostavite tijesto da se malo digne. Istresite ga u nauljenu tepsiju. Prije pečenja prelijte ga umućenim jogurtom kako bi bilo sočnije i stavite peći. Izrežite pogaču na kocke i poslužite toplu.

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije