ZDRAVA I UKUSNA

RECEPT DANA Odlična i u slatkim i u slanim kombinacijama: Donosimo 6 jednostavnih recepata s kruškom

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Odlična i u slatkim i u slanim kombinacijama: Donosimo 6 jednostavnih recepata s kruškom
01.09.2024.
u 09:00
Jedna od ključnih prednosti krušaka je visok udio dijetalnih vlakana koja doprinose zdravlju probavnog sustava
Pogledaj originalni članak

Kruška je voće koje ne samo da osvaja svojim slatkim okusom, već i pruža brojne zdravstvene prednosti. Bogata je vlaknima, vitaminima C i K, kao i bakrom, što je čini idealnim dodatkom zdravoj prehrani. Redovita konzumacija krušaka može pomoći u održavanju zdrave probave, jačanju imuniteta i smanjenju upala u tijelu.

Jedna od ključnih prednosti krušaka je visok udio dijetalnih vlakana koja doprinose zdravlju probavnog sustava, potičući redovitu stolicu i sprječavajući zatvor. Osim toga, vlakna u kruškama pomažu u održavanju zdrave razine šećera u krvi, što ih čini odličnim izborom za osobe s dijabetesom.

VEZANI ČLANCI:

Kruške su također bogate antioksidansima, uključujući vitamin C, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podržavaju zdravlje kože. Sadrže i vitamin K, važan za zgrušavanje krvi i zdravlje kostiju. K tome, kruška je vrlo zahvalna za pripremu u kuhinji, a mi vam predlažemo da je isprobate u nekoj od ovih šest kombinacija.

Salata s kruškama i orasima: Kombinirajte narezane kruške, orahe i rikolu s preljevom od aceta balsamica i maslinovog ulja. Po želji, u ovu osvježavajuću salatu možete dodati i feta sir.

Pečene kruške s medom i cimetom: Polovice krušaka prelijte medom pomiješanim s cimetom i mljevenim orasima te ih pecite u pećnici na 190 stupnjeva dok ne omekšaju.

VEZANI ČLANCI: 

Smoothie s kruškom: Dobro operite i na manje komade narežite jednu bananu, jednu krušku te ih izmiksajte sa 150 mililitara rižinog mlijeka i šakom špinata. Zdraviji doručak teško da možete pripremiti.

Kruške u crnom vinu: Kruške narežite na četvrtine i stavite ih u lonac. Pomiješajte 3 decilitra crnog vina i 10 dekagrama šećera te prelijte kruške. Kuhajte na laganoj vatri dok kruške ne omekšaju.

Pita od krušaka: Napravite prhko tijesto za pitu i stavite u pleh. Na tijesto posložite na kriške narezane kruške te prelijte s mješavinom 2 decilitra vrhnja, jaja i dvije žlice šećera. Pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.

Tost s kruškom i sirom: Na tostirani kruh stavite kriške kruške, sir s plijesni i prelijte medom za ukusan međuobrok.

Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito:

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.