tijelo će vam biti zahvalno

RECEPT DANA Pravi zimski nedjeljni ručak: Njoki od bundeve i pohani buncek

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Pravi zimski nedjeljni ručak: Njoki od bundeve i pohani buncek
24.11.2024.
u 09:00
Uz bogate arome i raskošnu kombinaciju sastojaka, ovo jelo lako može postati zvijezda vašeg stola i omiljeni recept za obiteljska okupljanja.
Pogledaj originalni članak

Ako tražite savršen spoj kremastih tekstura i bogatih okusa, ovaj recept za njoke od bundeve s pohanim buncekom prava je poslastica za vas! Slatkoća bundeve u nježnim, ručno pripremljenim njokima savršeno se slaže s hrskavom koricom i sočnom unutrašnjošću pohanog bunceka. Ovo je idealno jelo za hladnije dane, koje spaja tradicionalne okuse s modernim twistom. Pripremite se za obrok koji će oduševiti vaše nepce i razmaziti sva osjetila!

Sastojci: 

  • 400 g buče 
  • 400 g krumpira 
  • 200 g brašna 
  • 5 jaja 
  • sol, papar 
  • ulje 
  • 500 g gljiva 
  • 200 g luka 
  • krušne mrvice 
  • 200 g čvaraka 
  • 1 buncek 
  • 1 dl bijelog vina 

Priprema: Buncek kuhajte u vodi oko dva sata. Kada postane mekan, treba ga izvaditi i pustiti da se ohladi. Od kuhanog krumpira i pečene bundeve te jaja, soli i brašna zamijesite njoke. Gljive narežite i dinstajte na luku, podlijte bijelim vinom (po potrebi i malo temeljca od bunceka) i začinite. Potom umiješajte njoke, dodajte maslac i čvarke. Kuhani buncek izrežite na prutiće, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice pa pohajte u dubokom ulju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.