korizmena kuharica

RECEPT DANA Prilog iz snova: Broskva na padelu

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Prilog iz snova: Broskva na padelu
14.03.2024.
u 09:30
Donosimo vam recept za tradicionalnu istarsku broskvu na padelu, koju možete poslužiti kao prilog uz ribu, najbolje uz srdele.
Pogledaj originalni članak

Broskva, rašćika, raštan ili lisnati kelj,dostupna je cijele godine i iznimno zdrava. Kuhajte je u što više vode jer će tako biti manje gorka, ali ne pretjerujte – prekuhavanjem može postati gorča. Mi vam donosimo recept za tradicionalnu istarsku broskvu na padelu, koju možete poslužiti kao prilog uz ribu, najbolje uz srdele.

Sastojci:

  • lišće broskve (raštika)
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • sol

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Lišće broskve operite, očistite, izrežite na manje dijelove i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša (po želji pred kraj kuhanja možete ubaciti i  nekoliko na kockice izrezanih krumpira). Ocijedite. Na ugrijano maslinovo ulje ubacite sjeckani češnjak da zamiriše, pa kuhanu broskvu. Po potrebi još malo dosolite, po želji i popaprite, promiješajte. Uz povremeno protresanje posude kuhajte još pet minuta.

  Recept za raštiku na dalmatinski: 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.