Znate li što su krafi? Iako možda većini na pamet odmah padnu krafne, to je zapravo tijesto koje se puni sirom. Vrlo je slično raviolima, a savršeno je kao lagani ručak ili večera. Krafi se pripremaju diljem cijele Istre, a savršeni su i za korizmeno vrijeme. Možete ih oblikovati i puniti po vašim željama, a mi za vas imamo recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno!
Sastojci:
- 30 dag brašna
- 2 jaja
- malo vode
- 1 žlica maslinova ulja
- sol
Za nadjev:
- 30 dag mladog sira
- 10 dag parmezana
- 2 jaja
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zamijesite tijesto od brašna, jaja, soli, maslinova ulja i malo vode prema potrebi. Ostavite ga pola sata da odmori. Za to vrijeme napravite nadjev od mladog sira, ribanca i jaja. Podijelite tijesto na dvije polovice i razvaljajte ih. Na jednu svakih 6 cm stavljajte po žličicu nadjeva, poklopite tijesto s drugim koje ste razvaljali pa čašom režite krugove s nadjevom u sredini. Želite li polumjesece, razvaljano tijesto odmah izrežite na okrugle oblike i punite nadjevom, potom ih preklopite. U oba slučaja tijesto na krajevima treba pritisnuti vilicom da se dobro zalijepi i nadjev ne iscuri tijekom kuhanja. Kuhajte krafe u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu.
Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!