OTKRIO TAJNU

RECEPT DANA Riža vam ispadne ili gnjecava ili sirova? Držite se recepta ovog kulinarskog znalca i bit će savršena!

Foto: FREEPIK
RECEPT DANA Riža vam ispadne ili gnjecava ili sirova? Držite se recepta ovog kulinarskog znalca i bit će savršena!
18.08.2024.
u 09:00
Riža je jedna od najpopularnijih namirnica na svijetu koju redovito konzumira polovica svjetskog čovječanstva
Pogledaj originalni članak

Možda ste i vi među mnogobrojnim nesretnicima koji muku muče s kuhanjem najobičnije riže. Riječ je o uobičajenom sastojku u većini kuhinja koji svi redovno koristimo, no pravo je čuti koliko komplicirano ponekad zna biti pripremiti je na pravi način. Jednom će ispasti gnjecava i nejestiva, a drugi put, u želji da izbjegnemo takvu katastrofu, kuhat ćemo je prekratko pa će ostati sirova i krckati nam pod zubima.

Međutim, čini se da smo pronašli rješenje. Slavni sudac u engleskoj inačici popularnog kulinarskog showa Masterchef Gregg Wallace na društvenim je mrežama podijelio svoj recept za kuhanje savršene porcije riže, piše Yahoo.com. On je otkrio vrlo jednostavnu formulu koju možete primjenjivati uvijek, bez obzira na to koliko porcija vam je potrebno.

 

@greggawallace Did you know half of the worlds population eats rice? It’s one of the most popular foods there is! It is so cheap to buy uncooked and it can get really expensive to buy the ready cooked microwaveable pouches. Save your money and learn how to cook the perfect fluffy rice! 🍚💚 #GreggWallaceHealth #rice #cookrice #cookedrice #cookeryskills #cooking #ricecooker ♬ original sound - Gregg Wallace

Prije nego što je otkrio svoju tajnu, Wallace je svoje pratitelje na TikToku upoznao s činjenicom kako je upravo riža jedna od najpopularnijih namirnica na svijetu, koji redovito konzumira polovica svjetskog čovječanstva. A potom je otkrio i svoj tajni recept koji je do sada pregledalo više od dva milijuna ljudi.

Ako je vjerovati ovom kulinarskom majstoru, najvažnija stvar koju trebate imati na umu jest da za svaku šalicu riže koju odlučite skuhati trebate dvije šalice vode. Drugim riječima, ako želite skuhati dvije šalice riže, bit će vam potrebne četiri šalice vode itd.

VEZANI ČLANCI: 

Wallace u lonac stavlja i rižu i vodu istovremeno, nakon čega ih dobro promiješa i tek onda stavlja na vatru. 'Pustite vodu da proključa, a zatim smanjite vatru i poklopite, ali ne u potpunosti, poklopac ostavite malo odmaknut od lonca. Kuhanje bi trebalo potrajati između 15 i 20 minuta', pojasnio je Wallace, dodajući kako se riža tijekom kuhanja ne smije miješati jer će tako postati gnjecava.

I zaista, nakon što je prošlo 15-ak minuta, Wallace se pohvalio savršeno kuhanom rižom. U komentarima su mu mnogi pratitelji zahvalili što je s njima podijelio svoje znanje. 'Prvi put u 37 godina sam napravila savršenu rižu! Hvala na tome', napisala je jedna korisnica. Druga je osoba napisala: 'Waaahhhh!! Kuham rižu pogrešno cijeli život. Od sada ovako!', dok je treća napisala: 'Upravo tako kuham rižu i tako sam naučila svoju kćerku i sina. Savršena svaki put.

Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.