Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVE POSLASTICE

Imamo 4 recepta za deserte bez šećera i brašna za sve koji obožavaju slatko, a paze na liniju!

čokoladni mousse
Thinkstock
03.07.2024.
u 06:00

Ako ne možete zamisliti dan bez slatkog, a skloni ste nakupljanju kilograma, onda su recepti za ove slastice kao stvoreni za vas

Mnogi od nas ne mogu zamisliti dan bez slatkog, a istovremeno nastoje izgubiti pokoji kilogram. Srećom, slatko ne mora uvijek značiti i kalorično. Danas nam je dostupan cijeli niz zdravih namirnica od kojih se mogu pripremiti deserti koji će oduševiti svako nepce. U nastavku donosimo četiri recepta za slastice koje ne sadrže ni gram namirnica koje se smatraju glavnom uzročnikom nakupljanja kilograma – brašna i šećera!

Kolač od jabuka: Četiri zrele jabuke očistite  i narežite na kockice te stavite u blender. Dodajte dva jaja i žličicu meda ili malo stevije te sve dobro izmiksajte. Smjesu prebacite u kalup i pecite na 180 stupnjeva 20-ak minuta. Kolač poslužite hladan.

 

 

Sladoled od jagoda: Šaku jagoda izmiksajte ili izgnječite vilicom te pomiješajte s 200 grama grčkog jogurta. Dodajte žličicu meda ili drugog zaslađivača te sve dobro izmiješajte. Stavite u kalupe za sladoled. Prije konzumacije, ostavite u zamrzivaču bar šest sati.

Kolačići od banane: Zgnječite vilicom tri banane, te ih pomiješajte sa šalicom sitnih zobenih pahuljica i žličicom meda. Dobro promiješajte smjesu, ako je previše mekana, slobodno dodajte još malo pahuljica. Pustite da odstoji pola sata pa oblikujte kolačiće i pecite ih na 180 stupnjeva dok blago ne porumene.

GALERIJA Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?

čokoladni mousse
1/5

Mousse od čokolade: U pola šalice mlijeka rastopite pola šalice tamne čokolade. Ostavite da se hladi nekoliko minuta, a nakon toga u smjesu dodajte dvije šalice grčkog jogurta, malo meda i nekoliko kapi arome vanilije. Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i nakon toga bez grižnje savjesti uživajte u ukusnoj slastici.

VIDEO Stomatolog podijelio najčudnije stvari koje pacijenti rade: ‘Jedan me pokušavao naučiti što da radim!’

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije