vrlo jednostavno

RECEPT DANA Šefica kuhinje otkrila je recept za savršeno pečeno jaje: Tajna uspjeha je u jednoj stvari

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Šefica kuhinje otkrila je recept za savršeno pečeno jaje: Tajna uspjeha je u jednoj stvari
22.09.2024.
u 09:00
Jaja biste trebali peći dvije do tri minute dok se bjelanjak ne stegne, a zatim ga izvaditi špatulom
Pogledaj originalni članak

"Savršeno kuhano jaje je stvar ljepote, bilo da se radi o kajgani, poširanim, prženim, kuhanim jajima ili omletu," rekla je kuharica Sally Abe. Stoga je šefica kuhinje s Michelinovom zvjezdicom odlučila otkriti svoju nepogrešivu metodu za pripremu savršenog prženog jajeta, a za koju kaže da jamči "sjajan rezultat svaki put", piše Express.

Abe preferira jarko žuto jaja, a kako je otkrila, ključ za savršeno prženo jaje leži u posuđu. 2Korištenje neprianjajuće tave ključno je za pržena jaja. Lagano zagrijte tavu s malo ulja ili maslaca ako više volite takav okus. Zatim pažljivo razbijte svježa jaja u tavu, jedno po jedno, i pecite dvije do tri minute dok se bjelanjak ne stegne", objasnila je Abe. Dodala je i da voli koristiti žlicu za prelijevanje ulja preko žumanjka da bi osigurala ravnomjernije pečenje.

VEZANI ČLANCI:

"Koristite ravnu špatulu da pažljivo izvadite jaja i začinite ih solju i svježe mljevenim crnim paprom", rekla je Abe. I eto ga, gotovo je vaše savršeno pečeno jaje. Kuharica je podijelila i svoj najbolji savjet za kuhana jaja. "Najbolji način da svaki put dobijete savršena kuhana jaja je da počnete s posudom vode koja već kuha", rekla je. Zatim, uz pomoć žlice, trebate lagano dodati jaja u vodu te i smanjiti temperaturu da jaja ne bi popucala.

GALERIJA: Previše proteina štetno je za zdravlje: Ovo je šest znakova da pod hitno morate smanjiti unos

Keto kuharica
Foto: Envato Elements
bubreg
dehidracija
Foto: Getty Images
Srčani udar
Foto: Shutterstock
Voće i povrće
Foto: Getty Images
Bolni trbuh
Foto: Thinkstock
Zadah

 "Za savršeno meka kuhana jaja, kuhajte ih točno šest minuta. Onda ih prebacite u posudu s ledenom vodom i ostavite da se ohlade nekoliko minuta. Tako ćete ih lakše oguliti", zaključila je Abe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar IvanR
IvanR
09:46 22.09.2024.

Moja baba radila je bolje. Od zvijezdica cuvala je onu na djedovoj kapi. I bila pobozna, vjerojatno na cudjenje poluvjernicima.