ovo su njihovi savjeti

Mislili ste da je jednostavna za pripremu? Talijani otkrili greške pri kuhanju tjestenine

Shutterstock
13.09.2024.
u 06:00

Prema stručnjacima za hranu, kulinarski propusti kreću se od ispiranja okusa do korištenja pogrešne vrste tjestenine

Ima li bolje namirnice od tjestenine? Možeš se kombinirati na toliko različitih načina. Ne samo da je zadovoljavajuća i prepuna okusa, već ju je i jednostavno pripremiti. Međutim, čak i ako vjerujete da ste svladali jelo nakon godina dosljednog kuhanja, poznavatelji talijanske kuhinje istaknuli su neke uobičajene pogreške koje svi činimo prilikom pripreme tjestenine.

Prema stručnjacima za hranu s Taste.com.au, ovi kulinarski propusti kreću se od ispiranja okusa do korištenja pogrešne vrste tjestenine. Nema smisla pripremati tanjur tjestenine ako okusi nisu točni, stoga je ključno pravilno začiniti, dodati odgovarajuću količinu povrća u umak i izbjegavati oduzimanje okusa tjestenini, piše Mirror.

Stručnjaci predlažu da se suzdržite od ispiranja tjestenine nakon kuhanja jer se time ispire škrob koji omogućuje da se umak zalijepi za tjesteninu. To također znači da ćete isprati bitan okus. Druge pogreške uključuju dodavanje previše ulja u tjesteninu, što "stvara masni sloj na tjestenini nakon cijeđenja i otežava pridržavanje umaka", kažu stručnjaci.

VEZANI ČLANCI:

Umak često mnogima predstavlja izazov jer može ispasti ili previše vodenast ili pretjerano gust. Dok je većina nas sklona prekomjernom dodavanju umaka, Talijani preferiraju lagano premazivanje tjestenine umjesto potapanja u umak. Također je važno uskladiti umak s odgovarajućim oblicima tjestenine, što može napraviti veliku razliku - i pomno pratiti lonac da biste spriječili prekuhavanje tjestenine.

Ako ste se ikad našli kako se "gušite" u špagetima nakon što ste ih napravili previše, postoji pomoć i za to. Veličina porcija česta je pogreška za mnoge kada je riječ o ovoj omiljenoj tjestenini, ali srećom, glavna kuharica Pasta Evangelistsa, Roberta d'Elia, dala je korisne savjete.

"Važno je kontrolirati veličinu porcija, obično poslužujemo 100 grama tjestenine po osobi i za savršeno kuhanje tjestenine trebate dovoljno prostora u loncu da bi se tjestenina mogla kretati u vodi. Dodajte 100 grama tjestenine u litru kipuće vode i na taj način će se tjestenina savršeno skuhati i imat ćete onaj al dente okus", objasnila je.

GALERIJA: Uživajte u njima bez grižnje savjesti: Ove namirnice gotovo da i ne sadrže kalorije!

1/9

Za večeru za dvoje, jednostavna matematika nalaže 200 grama tjestenine i dvije litre vode da bi svaka nit ili oblik dosegnuo svoj ukusni potencijal.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije