mljac!

RECEPT DANA Tako jednostavne, a tako sočne: Napravite preukusne Bečke kocke

Foto: @biber_i_cokolada
RECEPT DANA Tako jednostavne, a tako sočne: Napravite preukusne Bečke kocke
03.07.2024.
u 09:30
Ovaj recept koristi osnovne sastojke koje već imate u kuhinji i stvara bogatu, sočnu poslasticu koja je idealna za svaku prigodu.
Pogledaj originalni članak

Ako tražite jednostavan, ali nevjerojatno ukusan desert koji će zadovoljiti sve sladokusce, ovaj čokoladni kolač s ganacheom je savršen izbor. Ovaj recept koristi osnovne sastojke koje već imate u kuhinji i stvara bogatu, sočnu poslasticu koja je idealna za svaku prigodu. Lagani biskvit preliven mlijekom postaje iznimno sočan, a glazura od ganachea dodaje savršenu završnicu ovom neodoljivom kolaču. Recept za ove Bečke kocke je s food bloga @biber_i_cokolada. Uživajte! 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 3 pune žlice brašna
  • 2 žlice šećera
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 50 g čokolade za kuhanje (ili 2 žlice kakaa, ali onda dodati još 1 žlicu šećera)
  • 50 ml običnog ili čokoladnog mlijeka za prelijevanje kore (može i bez njega, ali će ovako biti još sočnije)

VEZANI ČLANCI: 

Ganache:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade

Priprema: Pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka pa ih istucite u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Postupno dodavati žumanjke, kratko umutiti mikserom na najslabijoj jačini. Dodati čokoladu koju smo prethodno otopili s uljem, pa zatim mlijeko i ručno izmiješati. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo (ako koristite kakao dodajte ga sada), sve sjediniti, najbolje ručno, i uliti u tepsiju koju smo nauljili i posuli brašnom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Pazite da se ne prepeče. 

VEZANI ČLANCI: 

U posudu u kojoj smo otopili čokoladu ulijemo mlijeko i zagrijemo ga pa prelijemo preko vrućeg kolača. Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite ganache. Vrhnje zagrijati (ne smije prokuhati) pa njime preliti izlomljenu čokoladu, ostaviti da malo odstoji pa miksati da se dobije jednolična smjesa. Prelijte kolač, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga stavite u hladnjak na par sati.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

USUSRET VELIKOM KATOLIČKOM BLAGDANU

Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića

- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.