Ako tražite savršen desert za posebne prilike, ovi muffini s punjenjem od vanilije i čokoladnim ganacheom pravi su izbor za vas. Spoj bogatog okusa vanilije, kremastog pudinga i čokoladnog preljeva zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce. Priprema je jednostavna, a rezultat su ukusni i raskošni kolačići koji će oduševiti vaše goste. Recept je podijelila food blogerica @allasyummyfood. Uživajte!
Sastojci:
- 120 g višenamjenskog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 1,5 g soli
- 115 g neslanog maslaca, sobne temperature
- 100 g šećera
- 2 velika jaja
- 5 ml ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka
- 240 g pudinga od vanilije
- 240 ml gustog vrhnja
- 170 g čokolade za kuhanje
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim podlošcima. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane. U drugoj tucite maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umiješajte ekstrakt vanilije. Naizmjenično dodajte mješavinu brašna i mlijeko u smjesu maslaca, počevši i završavajući s mješavinom brašna. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ravnomjerno podijelite tijesto među papirnate podloške u kalupu za muffine. Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se muffini potpuno ohlade.
Kada se ohlade, izrežite mali krug iz sredine svakog muffina i napunite ga pudingom od vanilije (skuhajte ga prema uputama na vrećici). U manjem loncu zagrijte vrhnje dok ne počne kuhati. Maknite s vatre i prelijte vrhnje preko čokolade za kuhanje. Pustite da smjesa odstoji 5 minuta, zatim miješajte dok ne postane glatka i sjajna. Žlicom prelijte čokoladni ganache preko svakog muffina, dopuštajući da lagano kaplje niz stranice. Ostavite da se stegne prije posluživanja.
Kako skuhati najbolju kavu? Nikad ne koristite kipuću vodu i uvijek pratite recept: