mljac!

RECEPT DANA U samo pola sata napravite najkremastije muffine s vanilijom i čokoladom

Foto: @allasyummyfood
RECEPT DANA U samo pola sata napravite najkremastije muffine s vanilijom i čokoladom
14.08.2024.
u 09:30
Ovi muffini su savršeni spoj bogatih okusa koji će zasigurno oduševiti vaše nepce!
Pogledaj originalni članak

Ako tražite savršen desert za posebne prilike, ovi muffini s punjenjem od vanilije i čokoladnim ganacheom pravi su izbor za vas. Spoj bogatog okusa vanilije, kremastog pudinga i čokoladnog preljeva zadovoljit će i najzahtjevnije sladokusce. Priprema je jednostavna, a rezultat su ukusni i raskošni kolačići koji će oduševiti vaše goste. Recept je podijelila food blogerica @allasyummyfood. Uživajte! 

Sastojci:

  • 120 g višenamjenskog brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • 1,5 g soli
  • 115 g neslanog maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 5 ml ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 240 g pudinga od vanilije 
  • 240 ml gustog vrhnja
  • 170 g čokolade za kuhanje

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kalup za muffine papirnatim podlošcima. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Ostavite sa strane. U drugoj tucite maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje, dobro umutite nakon svakog dodavanja. Umiješajte ekstrakt vanilije. Naizmjenično dodajte mješavinu brašna i mlijeko u smjesu maslaca, počevši i završavajući s mješavinom brašna. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ravnomjerno podijelite tijesto među papirnate podloške u kalupu za muffine. Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Pustite da se muffini potpuno ohlade.

Kada se ohlade, izrežite mali krug iz sredine svakog muffina i napunite ga pudingom od vanilije (skuhajte ga prema uputama na vrećici).  U manjem loncu zagrijte vrhnje dok ne počne kuhati. Maknite s vatre i prelijte vrhnje preko čokolade za kuhanje. Pustite da smjesa odstoji 5 minuta, zatim miješajte dok ne postane glatka i sjajna. Žlicom prelijte čokoladni ganache preko svakog muffina, dopuštajući da lagano kaplje niz stranice. Ostavite da se stegne prije posluživanja.

Kako skuhati najbolju kavu? Nikad ne koristite kipuću vodu i uvijek pratite recept:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.