U gradu u kojem su uskoci bili prije negoli u Senju, i čiji su stanovnici poznati po tome da često kasne, i sami simpatično priznaju da zna to biti i po sat vremena, izvrsno se jede. Teško je tu zapravo i zalutati na mjesto gdje će turist ostati razočaran.
Među svima njima najljepšu poziciju, bez premca, ima Najade. Uz duboko more, u lučici, stolovi su svega metar od obale. Milina! Jedu se tu klasični riblji specijaliteti, a za dvoje Večernjakovih reportera, dva tanjura, na jednom rižoto sa sipom, a na drugom rižoto sa škampima, uz mineralnu vodu i couvert – 45 eura.
Nude i škampe u limunu, carpaccio od tune, dondole, kapice Sv. Jakova (inače zaštitnika Opatije, turista i hodočasnika), ali i grdobinu, brancina, pa i kovača. Za kilogram kovača – 78 eura, a jastoga – stotinu eura.
GALERIJA Turistička patrola: Lovran