Popularna dijeta

'Revolucionarna' M Plan dijeta s gljivama ipak nije 'revolucionarna'?

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
'Revolucionarna' M Plan dijeta s gljivama ipak nije 'revolucionarna'?
07.01.2014.
u 12:23
Dijeta je postala hit nakon što su je počeli primjenjivati Kelly Osbourne i Kate Perry, ali dijeta koja navodno smanjuje obujam samo ciljanih zona trbuha, stražnjice, bedara i nadlaktica, ipak nije tako "čudotvorna", tvrde stručnjaci.
Pogledaj originalni članak

Nova hit dijeta, koja se pojavila među hollywoodskim zvijezdama, M - Plan bazirana je na konzumaciji gljiva, a 'obećava' smanjenje jednog konfekcijskog broja u 14 dana. Dijeta je postala hit nakon što su je počeli primjenjivati Kelly Osbourne i Kate Perry, ali dijeta koja navodno smanjuje obujam samo ciljanih zona trbuha, stražnjice, bedara i nadlaktica, ipak nije tako "čudotvorna", tvrde stručnjaci.

Nutricionistica Katherine Tallmadge, pojasnila je da "nema ništa specijalno u gljivama" te da  će jedan obrok s povrćem na dan imati isti učinak kao i jedan obrok s gljivama kako se preporučuje u dijeti, piše Daily Mail.

- Nema dokaza da ijedna dijeta postiže takav učinak da tijelo mršavi samo na određenim dijelovima tijela, ističe Tallmadge.

No, kreatorica dijete Jeannette Jackson ne slaže se s ovom tvrdnjom.

- Ako jedemo više gljiva veća je vjerojatnost da ćemo tijekom dana unijeti manje namirnica više kalorijske vrijednosti. Gljive su jako bogate proteinima i imaju nisku kaloričnu vrijednost što je vrlo bitno kod mršavljenja, ističe.

Sličnog razmišljanja kao i Tallmadge je i nutricionistica Lucy Wyndham-Read koja tvrdi da obzirom da su gljive bogate nutritivnim vrijednostima i niskokalorične mogu pomoći u skidanju kilograma, ali ne može se tvrditi da će pomoći u smanjenju obujma samo određenih dijelova tijela.  

- Činjenica je da sve dok se hranimo zdravo i uravnoteženo te redovito vježbamo, svi možemo izgubiti neželjene kilograme, zaključila je Wyndham- Read.

>>  Drastična mršavljenja: Oni su smršavjeli od 50 do 200 kilograma


 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.