Ovaj divan biskvit obogaćen je kokosom, a posip je od čipsa od kokosa. Nježan, ukusan i prije svega sočan – baš u stilu gastroblogerice Nine Mrvice koja ima divne recepte na svom blogu.
Kolač od kokosa iz kalupa
Sastojci za biskvit:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo (10 g)
- prstohvat soli (1/4 žličice)
- 65 g mljevenog kokosa
- 3 jaja L veličine
- 150 g šećera
- 185 ml jogurta
- 75 ml kokosovog ulja (može i suncokretovo ili rastopljeni maslac)
Glazura:
- 250 g šećera u prahu
- 2 žlice jogurta
- 2 žličice praha maline
Dodatno:
- 100 g čipsa od kokosa
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za kruh približnih dimenzija 12 x 28 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje te rubove namastite. U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol te mljeveni kokos te stavite po strani. U posudi od električnog miksera ili običnoj posudi pomiješajte jaja, šećer, jogurt te ulje. Možete koristiti pjenjaču pa ručno pomiješati sastojke ili pjenjačom ili metlicama miksera pomiješati mokre sastojke. Sada dodajte suhe sastojke pa sve povežite špatulom ili mikserom. Pripremljenu smjesu istresite u kalup, špatulom poravnajte površinu. Pecite 35- 40 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Kolač ostavite u kalupu minudesetakta pa ga prebacite na rešetku za hlađenje dok se potpuno ne ohladi.
Napravite glazuru:
U zdjelicu stavite šećer u prahu i jogurt. Miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Glazuru odmah prelijte preko ohlađenog kolača pa pospite čipsom od kokosa.