Fenomenalno!

Schwarzwald zobena kaša – doručak za posebne prilike koji bismo mogli jesti svaki dan

Foto: Shutterstock
Schwarzwald zobena kaša – doručak za posebne prilike koji bismo mogli jesti svaki dan
29.06.2022.
u 07:00
Savršen, pomalo dekadentan, ali hranjiv i nutricionistički poželjan doručak koji uopće ne treba kuhati i koji se može pripremiti unaprijed – što još možete poželjeti? Uz klasičnu kombinaciju čokolade i višanja ovo je dokaz da se u malim staklenkama čuvaju najbolje stvari!
Pogledaj originalni članak

Da vam netko ponudi da ujutro pojedete komad Schwarzwald torte sigurno ne biste odbili, ali biste poslije razbijali glavu zbog te odluke jer nije poželjno dan započeti s takvom kalorijskom bombom. Ako baš želite već od jutra uživati u svojoj omiljenoj slastici neka to bude verzija koju bi odobrio i vaš osobni trener!

Schwarzwald zobena kaša

Sastojci:

45 g zobenih pahuljica

1 žlica kakaa u prahu

1 žlica chia sjemenki

1 do 2 žlice čokoladnih suza 

½ žličice ekstrakta vanilije

1 žlica javorova sirupa

180 ml mlijeka po izboru

110 gr svježih ili smrznutih višanja ili trešanja, otkoštenih 

Za posluživanje:

 80 ml grčkog jogurta

1-2 žlice džema od višanja

nekoliko višanja (ili trešanja) 

Foto: Shutterstock

Priprema:

U staklenku ili drugu posudu s poklopcem ubacite zobene pahuljice, kakao prah, chia sjemenke, komadiće čokolade, vaniliju, javorov sirup i mlijeko. Dobro promiješajte ili stavite poklopac i dobro protresite. Na vrh stavite višnje (ne miješajte), poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 6 sati ili do 3 dana. Prije posluživanja brzo promiješajte kašu zatim prelijte s džemom od višanja i grčkim jogurtom, a na vrh stavite višnju (trešnju) i imalo otopljene čokolade. Želite li nekoga impresionirati doručkom, servirajte Schwarwald kašu kao što je prikazano na fotografiji – dva sloja kaše između kojih stavite sloj grčkog jogurta i nekoliko prepolovljenih višanja (trešanja).

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.