Da vam netko ponudi da ujutro pojedete komad Schwarzwald torte sigurno ne biste odbili, ali biste poslije razbijali glavu zbog te odluke jer nije poželjno dan započeti s takvom kalorijskom bombom. Ako baš želite već od jutra uživati u svojoj omiljenoj slastici neka to bude verzija koju bi odobrio i vaš osobni trener!
Schwarzwald zobena kaša
Sastojci:
45 g zobenih pahuljica
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica chia sjemenki
1 do 2 žlice čokoladnih suza
½ žličice ekstrakta vanilije
1 žlica javorova sirupa
180 ml mlijeka po izboru
110 gr svježih ili smrznutih višanja ili trešanja, otkoštenih
Za posluživanje:
80 ml grčkog jogurta
1-2 žlice džema od višanja
nekoliko višanja (ili trešanja)
Priprema:
U staklenku ili drugu posudu s poklopcem ubacite zobene pahuljice, kakao prah, chia sjemenke, komadiće čokolade, vaniliju, javorov sirup i mlijeko. Dobro promiješajte ili stavite poklopac i dobro protresite. Na vrh stavite višnje (ne miješajte), poklopite i stavite u hladnjak na najmanje 6 sati ili do 3 dana. Prije posluživanja brzo promiješajte kašu zatim prelijte s džemom od višanja i grčkim jogurtom, a na vrh stavite višnju (trešnju) i imalo otopljene čokolade. Želite li nekoga impresionirati doručkom, servirajte Schwarwald kašu kao što je prikazano na fotografiji – dva sloja kaše između kojih stavite sloj grčkog jogurta i nekoliko prepolovljenih višanja (trešanja).