Ljubavi iz djetinjstva

Bolji od originala: Ako vam je Rumenko bio najdraži sladoled ovaj recept ne smijete preskočiti!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
29.06.2022.
u 08:00

Mnogi bi rado ponovo uživali u okusu omiljenog sladoleda svog djetinjstva, a jedan od načina je da slavnog Rumenka pripremite sami. Možda neće probuditi sve one emocije koje vas vežu uz poslasticu za koju ste s društvom ispred zgrade vadili zadnje "žute" iz džepova, ali garantiramo vam da ćete uživati u osvježenju toliko potrebnom ovih dana.

Ova verzija Rumenka je malo kaloričnija, jer u recept ide punomasno kiselo mlijeko, ali barem ste sigurni da nema nikakvih dodatnih konzervansa! Naravno, ukoliko niste ljubitelj jagoda možete koristiti i drugo voće – banane, breskve, višnje, maline, kupine... Recept je osmislila velika obožavateljica Rumenko sladoleda, gastroblogerica Tatjana Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Rumenko u domaćoj izvedbi

Sastojci:

200 ml kiselog mlijeka (ukoliko je rijetko, dodajte i žlicu vrhnja)

10 jagoda

1-2 žlice meda (ili šećer u prahu/javorov sirup)

Priprema:

U blender stavite sve sastojke i dobro ih sjedinite. Stvar je ukusa želite li da budu do kraja izblendani ili pak više volite da ostane pokoji komadić jagode. Pipremljeni sadržaj izlijte u kalupe za sladoled na štapiću (ili posudu za zamrzivač). Držite ih u zamrzivaču barem 3 sata, a najbolje je da ostanu tamo preko noći. Ukoliko ih ne možete lako izvaditi iz kalupa, provucite kalup kroz mlaz vrele vode i sladoled će se odmah odvojiti od kalupa. Po želji u smjesu za sladoled možete dodati žlicu mente.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije