zaslužili ste

Sladoled od ruma s brusnicama i čokoladom samo je korak do osjećaja potpunog blaženstva

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Sladoled od ruma s brusnicama i čokoladom samo je korak do osjećaja potpunog blaženstva
27.05.2022.
u 06:58
Ovaj predivan kremasti sladoled pripremio nam je mladi pastry chef Krešimir Bonačić, a recept dijelimo s vama. Upotrijebite ga već danas i uživajte u sreći koja će vas obuzeti dok jedete ovu poslasticu.
Pogledaj originalni članak

Nema ništa finije od mrzlih slastica, a ovaj sladoled s rumom, Krešimirova je interpretacija poznate talijaske slastice crema reggina, uživajte!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Sladoled od ruma s brusnicama i čokoladom

Sastojci:

250 ml slatkog vrhnja

250 ml mlijeka

2 žumanjka

150 g šećera

8 g kukuruznog škroba

5 žlica ruma

1 žličica ekstrakta vanilije

60 g sušenih brusnica + 4 žlice ruma

100 g čokolade sjeckane na kockice

1/2 žličice praha od malina, po želji

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Slatko vrhnje i mlijeko stavite u lončić. U zdjeli pjenjačom istucite žumanjke s 2 žlice šećera (od 150 g šećera) do kremaste strukture. Dodajte kukuruzni škrob, rum i ekstrakt vanilije te ih lagano pomiješajte sa žumanjcima. Ostatak šećera dodajte u lončić sa slatkim vrhnjem i mlijekom. Nad laganom vatrom zagrijte do vrenja, umiješajte smjesu od žumanjaka i nastavite miješati dok se smjesa lagano ne zgusne. Maknite s vatre (po želji dodajte prah od malina zbog boje sladoleda). Pustite da se smjesa ohladi na sobnu temperaturu, a zatim prebacite u hladnjak na otprilike sat vremena. Sušene brusnice stavite u zdjelicu s nekoliko žlica ruma da lagano nabubre. Kada se smjesa ohladila u hladnjaku, prebacite u zdjelu aparata za sladoled koja se preko noći hladila u frizeru (ili u zamrzivač uz povremeno miješanje). Pustite da se miješa dok se ne formira kremasti sladoled, a zatim ubacite brusnice i komadiće čokolade. Prebacite u posudu u kojoj ćete držati sladoled i ohladite još minimalno sat vremena prije serviranja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Savršeno

Craquelini s kremom od limuna i bijelom čokoladom popravit će vam raspoloženje u trenu!

Ova famozna slastica od kuhanog tijesta (choux pastry) izdašno punjenog kremom od limuna osvježavajući je desert koji će zadovoljiti želju za slatkim i kod najizbirljivijih članova obitelji. Recept smo dobili od mladog inženjera robotike i pastry chefa, Krešimira Bonačića Krešića, koji matematičkom preciznošću priprema slastice, a takvi su mu i recepti pa sigurno nećete pogriješiti u pripremi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
15:07 27.05.2022.

Obozavam ovakve sladolede