Savršen spoj voća i čokolade

Slatko iznenađenje u lisnatom tijestu: Idealan desert za hladan vikend pred nama

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Slatko iznenađenje u lisnatom tijestu: Idealan desert za hladan vikend pred nama
27.01.2023.
u 11:20
Ovu slatku senzaciju probali smo jednom prilikom u restoranu Terbotz i otad ga redovito pripremamo kod kuće. Desert je toliko bogat okusima i aromama da ga slobodno možete podijeliti s nekim tko voli slatka iznenađenja.
Pogledaj originalni članak

Jabuke u lisnatom tijestu

Deserti Silvije Horak uvijek izazivaju oduševljenje, a ove jabuke u lisnatom tijestu baš su po našoj mjeri!

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Za lisnato tijesto:

  • 350 g brašna
  • 350 g maslaca
  • 8 g soli
  • 2 dl vode

Za punjenje:

  • 4 jabuke
  • cimet
  • šećer
  • 1 jaje
  • čokolada

Za ukrašavanje:

  • šećer u prahu
  • listići mente

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

 

Priprema:

Od brašna, vode i soli zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu i ostavite da stoji 20 minuta. Odmoreno tijesto razvaljajte i na sredinu stavite maslac pa preklopite tijesto. Ponovo ga razvaljajte, stavite maslac i tako ponovite postupak tri puta. Razvaljano tijesto narežite na trakice širine 2 cm. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu pa u unutrašnjost svake stavite kockicu-dvije crne čokolade. Sad jabuke uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera pa tijesto omotajte oko jabuke. Premažite jajetom, posložite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad je gotovo pospite  jabuke šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i odmah poslužite.

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.