Sutra u Rijeci počinju gastro dani Srdela je IN kojima Turistička zajednica Rijeke želi potaknuti vraćanje ove nutritivno bogate i jeftine namirnice u jelovnike domaćinstava i restorana. Riječani i gosti na Korzu će moći kušati jela od srdela na štandovima ugostitelja od 11 do 12.30 sati, a u akciju se uključilo i više riječkih restorana. Tako se brudet od srdela s palentom može dobiti za 25 kuna, a toliko stoji i složenac od srdela, krumpira i rajčica s miješanom salatom. Porcija srdela sa žara prodavat će se po 14 kuna, a marinada od srdela na bijelo po 25 kuna. Srdela na lešo u maslinovu ulju s prilogom stajat će 28 kuna, a ista je cijena i prženim srdelama u sezamu s krumpir-salatom. Pržene srdele u bijelom vinu sa sokom od naranče, pak, nudit će se tijekom gastro dana Srdela je IN po cijeni od 30 kuna, a uključena je i čaša vina. Među skupljim je jelima odrezak od tune u umaku od srdela i kapara, a cijena mu je 60 kuna. U akciji sudjeluju riječka Konoba Blato 1902, Konoba feral, restoran Gric&Guc, restoran hotela Continental te restoran hotela Best Western Jadran.
Osim raznih jela sa srdelama, tijekom gastro dana Srdela je IN u Rijeci će se održati niz edukativnih radionica na kojima će se, među ostalim, moći čuti zašto je plava riba nezaobilazna namirnica ju zdravoj prehrani, kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje i izbjeći zablude u supermarketima, kako izabrati vino uz određeno jelo itd.
pečena porcija dođe ko kila svježe. moraju ugostitelji svakoga oderati do gole kože.