PROMOCIJA PJENUŠACA KORAK

Srdele i gavunčići zaplivali u plešivičkim vinima

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
pjenušac Korak
26.04.2017.
u 18:07
Ugledna vinarija Korak sada je ponudu obogatila i pjenušcima koji su predstavljeni u zagrebačkom Dubravkinom putu. Ukupno na odležavanju imaju 20.000 boca
Pogledaj originalni članak

Kad smo napravili novi, prostrani podrum, onda smo se mogli upustiti i u proizvodnju pjenušaca. Tako poznati plešivički vinar Velimir Korak obrazlaže veliku novost u njihovoj ponudi – dva pjenušca! Godinama već ta je vinarija u našoj vinskoj eliti, sada je dobila i nove adute, i pridružila se nekolicini plešivičkih vinara koji su u vrhu hrvatske proizvodnje pjenušaca.

Pjenušci Korakovih upravo su imali (medijsku) promociju u restoranu Dubravkin put u Tuškancu, koji se svrstao i među prestižne JRE - Jeunes Restaurateurs d’Europe, a chefica je Prisca Thuring. Okupila se čitava obitelj Korak, i gospođa Mirjana, kćerka Vera (zaslužna za dizajn etiketa) i sinovi Josip (enolog) i Bernard, sa svojim „boljim polovicama“. Dubravkin put nije odabran slučajno, tu naime u kuhinji stažira Bernard, koji je i kreirao slasne delicije za ovu prigodu; pravo iznenađenje došlo je iz mora, u pjenušcima su zaplivale i srdele, gavunčići, lignjići i kozice!

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Predstavljeni su bijeli pjenušac Korak brut nature, od chardonnaya i crnog pinota iz 2013. (ukupno je napunjeno oko 5000 butelja), te Korak Rosé brut nature od crnog pinota iz berbe 2014. (oko 3000 boca). Ni jednome dakle nije dodavan ekspedicijski liker. Fermentacija za oba vina odvijala se u velikoj drvenoj bačvi, bijeli je nakon druge fermentacije u boci na talogu proveo tri godine prije degoržiranja, a ružičasti dvije. I od bijeloga i od ružičastoga vina ostavljeno je na odležavanju na kvascu dio butelja predviđenih da se otvore narednih godina kako bi se pratio razvoj pjenušaca i kako bi dobili na kompleksnosti. Ukupno sada na odležavanju imaju 20.000 boca.

Točka na i bilo je i kušanje njihovog mladog sauvignona iz lanjske berbe, zavidne kakvoće. I još jedna novost: pokraj svog vinskog podruma do kraja godine spremaju se otvoriti restoran, u kojem će očito Bernard imati glavnu riječ .

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.