Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja. Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.
Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'
Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra.
Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen."Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh."
Također je otkrila da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja povezana je s pripremom mesa jer možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.
Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, a liječnici su protiv njih
Ni u ludilu poslušati savjet. Neka omi s tim hrane svoju djecu. Plantaže banana tretiraju iz zraka avionima. Zagađenje vode i tla je toliko da se radnicima na plantažama rađju defomirana i teško bolesna djeca. O tome necete pisati.