Jetrica treba temeljito očistiti od žilica, a pri prženju pripazite da ne provedu previše vremena na vatri jer će postati tvrda i gumena. Podlijte ih telećeim (ili povrtnim) temeljcem – bit će mekane "kao duša".
Teleća jetrica na naglo
Sastojci:
teleća jetrica
1/2 režnja češnjaka
peršin
sol
papar
svinjska mast za pečenje
temeljac od teleće juhe
Priprema:
Jetrica očistite od žila kako ne bi bila žilava nakon pirjanja i narežite uzdužno na tanke kriške. Svinjsku mast zagrijte i na sitno nasjeckajte češnjak te peršin. Jetrica pecite u svinjskoj masti vrlo kratko, svega tri do četiri minute sa svake strane. Potom ih podlijte temeljcem od teleće juhe (ako ga nemate, može i povrtni temeljac). Pustite da zakipi te da jetrica u tome krčkaju nekoliko minuta, potom ih izvadite na tanjur, podlijte umakom u kojem su se krčkala te pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom, količine po želji.